Політична реклама

Постковідна економіка Львова. Не туристами єдиними

1920 0
Пріоритетом стане залучення інвестицій у промисловість, медичну сферу та сфери із високим рівнем впровадження ІТ та інновацій.
Фото: eurowine.com.ua

Фото: eurowine.com.ua

Львів не є  містом для львів’ян – останнім часом навколо цього занадто багато спекуляцій. Не можемо заперечувати, що сфера гостинності надзвичайно важлива для економіки міста, та у попередні роки ми мали «перекоси». І лише під час пандемії місто згадало, що Львів має  стати цікавим і для львів’ян, пропонуючи їм пакет «внутрішніх» туристичних послуг. Про те, чому ми не робили цього раніше та якою має бути постковідна економіка Львова – кандидатка на голову Львівської ОТГ від Української Галицької партії Юлія Гвоздович. 

Чому ми не робили цього раніше? Адже це так типово для європейського туристичного центру, робити екскурсії, музейні експозиції, концерти, орієнтовані й на місцевих. Для мене це важлива тема, яку саме час почати обговорювати з усіма, кого торкнулася криза сфери гостинності: розробляти нові культурні продукти, шукати для себе нових клієнтів, переорієнтовувати інфраструктуру на інші потреби, підтримувати підприємців. А також  підвищувати внутрішній попит, думати про дозвілля і культурний розвиток не лише гостей, але й самих себе. Але треба, врешті, оглянутися довкола й усвідомити, що пріоритетними мають стати не стільки окрема галузь, скільки комплекс рішень, спрямований на створення робочих місць та підвищення добробуту.

Читайте також: Нестерпна транспортна проблема. Як Львів може впоратися з заторами

Що новоутворена Львівська ОТГ, з новими населеними пунктами і територіями, може собі дозволити найближчим часом? Ми вже знаємо, що за сприятливих умов вихід з кризи, спричиненої пандемією, відбуватиметься щонайменше чотири роки. Цей час нам треба не просто пережити, а переорієнтувати економіку: від чогось відмовитися, щось змінити, і дещо актуалізувати. Ми маємо бути свідомі, що ситуація, в якій ми зараз перебуваємо, – це поштовх для того, щоб розставити пріоритети іншим чином.

Львівська ОТГ тепер має нові території. Я розумію людей, які, дивлячись на корупційні скандали і махінації з землею у Львові, бояться, що їх чекає те саме. Але я бачу, що багато землі вже й так розпродано, а мешканці прилеглих сіл навіть не мають інформації, що у них відбувається.

Те, що ми живемо останнім часом постійними земельними скандалами, – це не тому, що їх десь в іншому місці немає. Це тому, що ми, фракція УГП у міській раді, добилися публікації проєктів ухвал і онлайн-трансляцій засідань. Тому мешканці, принаймні, можуть знати, що планується стосовно них, можуть прийти й висловити свою позицію. Так, протести не завжди приводять до бажаного результату, тому що після відкритості ми маємо зробити наступний крок – викорінювати корупцію і зробити так, щоб чиновники не мали умов для просування несправедливих рішень. 

Читайте також: Знову позичати? За що і скільки власних коштів віддаватиме Львів аж до 2031 року

Ми пропонуємо формувати інвестиційні пакети для прилеглих до міста територій і міських промислових зон і зробити їх відкритими. Я не втомлююсь повторювати, що нам потрібні чіткі й зрозумілі правила гри. Для чесних інвесторів важливі умови, в яких бізнес не потоне у відвідуванні незрозумілих кабінетів, в яких у них вимагатимуть «долю». Завданням окремого підрозділу міської ради, яким зараз є Управління інвестицій та проєктів, є супровід і допомога таким людям, формування пакету інвестиційних пропозицій та розробка планів всебічного сприяння (наприклад, підключення до комунікацій). 

Я вірю, що Львів й далі розвиватиметься як туристичний і культурний центр, і ми зможемо оживити й сферу гостинності. Але це вже не буде галузевим пріоритетом. Пріоритетом стане залучення інвестицій у промисловість, медичну сферу та сфери із високим рівнем впровадження ІТ та інновацій. 

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!