Там, де народився Ісус Христос. Влог зі Святої Землі

21597 0
Вифлеєм — місто, де Різдво святкують щодня.
фото: Вікіпедія

фото: Вікіпедія

Журналіст медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Бабенчук вирушив зі Львова на Святу Землю разом із Паломницьким центром «Рафаїл» та ще кількома сотнями львів’ян. У перший день він потрапив до церкви Pater Noster, яку збудували на місці, де Ісус навчив своїх учнів молитви «Отче наш», а наступного дня відвідав місто, де народився Ісус Христос, — Вифлеєм.

Читайте також: Зі Львова в Ізраїль. Як потрапити у місце зустрічі трьох релігій

Вифлеєм — містечко, де Різдво святкують цілий рік. Саме тут, у печері-стайні для овець, народився Ісус Христос. Зараз на цьому місці височіє величний храм Різдва Христового. Українські паломники тут заколядували.

До самого храму можна потрапити через так звані двері покори — невеликий отвір у стіні. Детальніше про церкву Різдва Христового, незвичний вертеп, а також печеру святого Єроніма — у відео.

Церква на Полі пастушків

Мозаїка у храмі Різдва Христового

Ікона Богородиці Єрусалимської

Партнерська публікація

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!