Там, де охрестили Ісуса. Влог зі Святої Землі

17442 0
Йордан протікає на кордоні між Ізраєлем та Йорданією.
фото: Тарас Бабенчук

фото: Тарас Бабенчук

Журналіст медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Бабенчук продовжує мандрувати Святою Землею разом із Паломницьким центром «Рафаїл» та ще кількома сотнями львів’ян. Раніше він вже відвідав церкву Pater Noster, яку збудували на місці, де Ісус навчив своїх учнів молитви «Отче наш», а також місто, де народився Ісус Христос, — Вифлеєм. Тепер львівські паломники занурилися у води знакової для християнства ріки — Йордану.

Йордан не вражає своїми розмірами — влітку у нижній течії річка майже пересихає. Він має довжину 252 км, протікає на кордоні між Ізраєлем та Йорданією. Бере початок на Голанських висотах, тече тектонічною западиною Гхор через озера Хула та Тиверіадське і впадає в Мертве море.

Річка є знаковою для християнства, адже саме тут Іван Хреститель охрестив Ісуса і сюди з'їжджаються паломники, аби відновити свої хресні обітниці. Більше — у відео.

Партнерська публікація

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!