Уже закупили мобільні телефони. Чому ми досі чекаємо реформ у замках «Золотої підкови»

2544 0
«Виглядає так, що міністерство вмило руки і вважає, що все можна вирішити на місці, а з місця кажуть, що не можна, бо закон не дозволяє».
Фото: «Відвідай»

Фото: «Відвідай»

Tvoemisto.tv уже писало про ситуацію, яка склалася довкола замків «Золотої підкови» (Олесько – Підгірці – Золочів) і те, як важко буває туди потрапити туристам. Зокрема, працівники турфірм скаржилися, що до туристів ставилися байдуже, а інколи – і досить агресивно. Як наслідок, було написано звернення у Міністерство культури/ Про те, що відповіли на нього і чи слід чекати хоч якихось змін – директор туроператора «Відвідай» Ігор Губіліт.

Часто при зустрічі мене питають, що там із покращенням роботи по замках т.з. «Золотої підкови Львівщини». Отож було зібрано 89 підписів (56 туристичних фірм та 33 гідів Львова) і надіслано звернення до Міністерства культури.

Вони його розглянули і написали наступну відповідь: «… відповідно до Статуту Генеральний директор Галереї має право установлювати режим відвідування Галереї, її об’єктів та структурних підрозділів та самостійно вирішує питання діяльності Галереї, за винятком тих, що віднесені цим Статутом до Уповноваженого органу управління».

Читайте також: Кози, гончарство і риболовля. Мандрівка на вихідні у Славсько

Колективне звернення туристичної галузі Львова було надіслане Міністерством до Львівської національної галереї мистецтв для розгляду та вжиття відповідних заходів.

Виглядає так, що міністерство вмило руки і вважає, що все можна вирішити на місці, а з місця кажуть, що не можна бо закон не дозволяє.

На жаль, не знаю, що з того далі буде, тому наразі чекаємо зрушень і реформ. А вони вже є і досить радикальні, бо для замків, щоб до них додзвонитися купили мобільні телефони.

Нагадаю, насамперед, на літній сезон, потрібно переглянути графік роботи замків. Зараз вони працюють з 11.00 до 18.00 і було багато випадків, коли групи, навіть ті, які приїхали з далека, поверталися ні з чим. Окрім того, коли було багато туристів, дуже важко було записатися на екскурсію – можна телефонувати кілька днів, ніхто не піднімає слухавку.

Також мають забезпечити достатню кількість екскурсоводів, в тому числі тих, які володіють іноземними мовами. А якщо їх нема, то дозволити проводити екскурсії ліцензованим гідам, без оплати за екскурсійне обслуговування.

Читайте також: На Митрополичі сади у Львові чекають великі зміни. Що буде

Ще важливо оновити експозиції, зробити їх інтерактивними. Ціна за вхід щороку вища, а суттєвих змін в експозиції не відбувається.

Але головне – змінити ставлення до туристів. Охоронці не вміють спілкуватися з людьми. Є також проблеми з туалетами – для іноземця це культурний шок, а не вбиральня.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!