Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Хто став депутатом Львівської міської ради. Імена, біографії, статки і фото

18375 0
Тvoemisto.tv зібрало детальну інформацію про депутатів усіх партій, які будуть вирішувати міські питання в оновленій раді.

Міська територіальна виборча комісія оприлюднила остаточні результати виборів у раду Львівської ОТГ. За результатами підрахунку 100% бюлетенів, у раду проходять п’ять партій: «Європейська солідарність», «Об’єднання «Самопоміч», Партія «Голос», «Варта», ВО «Свобода».

Голоси виборців розподілилися так: 

  • «Європейська солідарність» – 31,25% (26 депутатів)
  • «Об’єднання «Самопоміч» – 19,43% (17 депутатів)
  • «Голос» – 8,9% (8 депутатів)
  • «Варта» – 6,96% (7 депутатів
  • ВО «Свобода» – 6,85% (6 депутатів). 

Тvoemisto.tv зібрало детальну інформацію про депутатів усіх політичних партій, які будуть в оновленій раді.

Із 64-х депутатів ради Львівської ОТГ – 18 жінок. Вони представлені в усіх майбутніх фракціях (половина – у ЄС), окрім ВО «Свобода». Також у міськраді буде багато юристів або принаймні людей з юридичною освітою.

Наймолодшим депутатом ради Львівської ОТГ став 24-річний Ігор Шолтис, а найстаршим буде 64-річний Роман Грицевич.

Щодо великого львівського бізнесу, то за списком ЄС у раду пройшли двоє близьких  партнерів львівського бізнесмена та забудовника Григорія Козловського – Олексій Різник та Юрій Ломаги (також за цим списком пройшли Оксана Маруняк та Роман Дуда з ГО «Розвиток громади», яку теж пов'язують з цим бізнесменом). 

Читайте також: Другий тур виборів Львівського міського голови відбудеться 22 листопада

Від «Голосу» бізнес в раді представлятимуть Віталій Троць і Вікторія Христенко із«Холдингу емоцій !Fest» і Володимир Гаразд із концерну Галнафтогаз бізнесмена Віталія Антонова.

Щодо «Самопомочі» та ВО «Свободи», то тут віддали перевагу випробуваним часом «бійцям» – багато знайомих з минулих депутатських каденцій облич.

«Європейська Солідарність»

Петро Адамик – 51 рік, народився на Тернопільщині. Зікінчив ЛНУ імені Івана Франка, юрист-міжнародник. Під час минулої каденції був керівником фракції БПП у Львівській міськраді. Загалом є депутатом ЛМР із 2006 року і спочатку представляв партію «Пора». Двічі балотувався у Верховну Раду – у 2012 та 2014 роках. Був помічником нардепки Оксани Юринець.

Починав кар'єру вантажником на ВО «Світоч», потім був директоором та керуючим справами на СП «Увіко», також працював на ТзОВ «Експрес». Зараз зареєстрований як підприємець, займається роздрібною торгівлею хлібобулочними та кондитерськими виробами.

Окрім того, за Петром Адамиком числиться кілька ГО – «Західно-Українська асоціація регбі», «Федерація регбі Львівщини» та «Міжнародне товариство українсько-в’єтнамської дружби».

Згідно з декларацією, депутат володіє одноосібно та у спільній власності трьома земельними ділянками у Львові, двома нежитловими приміщеннями, чотирма квартирами та трьома будинками. У Лиманці на Одещині він має житлове та нежитлове приміщення, ресторан пансіонату сімейного відпочинку та земельну ділянку.

У Підберізцях, що біля Львова, у Петра Адамика є земельна ділянка площею1925 квадратних метрів та будинок площею 299,1 квадратних метрів. У 2019 році Петро Адамик придбав квартиру площею 156,9 кв. м у Польщі вартістю понад 4,5 млн грн.

Читайте також: Україна після 25 жовтня. Як житимуть громади за новими правилами

Петро Адамик має кілька автівок: Peugeot 308 CC FL 1.6E BA6, Hyundai H1, Toyota Land Cruiser 200, а також водний засіб – Hyundai H1, багі – Bombardier, снігохід – Skidoo. На його дружину зареєстровані Mercedes-benz Gle 450 та квадроцикл – Bombardier.

Уляна Пак – 35 років, львів’янка. Закінчила школу Польського та Європейського права при Люблінському католицькому університеті, юридичний факультет ЛНУ імені Івана Франка та аспірантуру за спеціальністю трудове право.

У минулій каденції – депутатка Львівської міськради від БПП. У 2010-2015 роках була помічницею депутата ЛМР Юрія Мартинюка, а з 2019 року – помічницею нардепа Миколи Княжицького.

Працює за спеціальністю на різних посадах з 2007 року. Зокрема, працювала у ВАТ «Концерн Галнафтогаз» та ТзОВ «Ю.Ді.Сі. Холдинг». До 2019 року працювала у юридичному відділі «Арени Львів».

Нерухомості кандидатка, згідно з минулорічною декларацією, не має, зареєстрована в маминій квартирі. Але сім’я має три автівки (1997, 1999 і 2008 року), одна з яких – зареєстрована на громадянина Польщі.

Сергій Івах – 48 років, львів’янин.  Закінчив Львівську комерційну академію за спеціальністю «економіка підприємств», а згодом – ЛНУ імені Івана Франка, юриличний факультет.

У минулій каденції – теж депутат міськради Львова від БПП, голова Радехівської РДА у лютому-серпні 2019 року.

На парламентських виборах 2019 року Сергій Івах балотувався в Раду як самовисуванець у 119-му окрузі, але поступився Михайлові Бондару, висунутому «Європейською солідарністю».

Є власником ТзОВ «Діамант Аурум». А починав роботу із маляра-штукатура на заводі електровимірювальних приладів, де працював 9 років (із 1990 року). Потім був на керівних посадах у різних приватних компаніях. 

У 2018-му році Сергій Івах посів 6-те місце у топ-10 найбагатших депутатів міськради Львова за грошовими активами – 8,17 млн грн. Водночас він не задекларував жодного житла. У власності його дружини є авто Nissan Juke.

Остап Доскіч – 47 років, львів’янин. Закінчив «Львівську Політехніку», менеджер-економіст. 

У минулій каденції – теж депутат ЛМР від БПП. Працює фінансовим директором ПП «Фірма «Галич-Кабель». У 2018 році посів 7-ме місце у топ-10 найбагатших депутатів ЛМР за доходами (3,13 млн грн).

Він також є членом виконавчої ради ГО «Відродження Знесіння». Окрім того, разом із братом Юрієм є засновником БО «Фонд Доскічів».

Під час минулої каденції Остап Доскіч став відомим через пропозицію збільшити суму допорогових закупівель для комунальних установ міськради в обхід ProZorro до мільйона гривень. Її розкритикували.

Окрім того, у травні 2020 року виконком Львівської міськради дозволив збудувати двоповерхову прибудову до модерністичного будинку на вулиці Івана Франка, 129, що навпроти Стрийського парку, ОСББ «Альтанка-1», засновниками якого є Ганна, Остап та Юрій Доскічі.

Є власником будинку та земельної ділянки у селі Биків Мостиського району та квартири і двох земельних ділянок у Малехові.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Також у власності депутата є п'ять квартир та чотири земельних ділянки у Львові і ще дві земельні ділянки у Бартатові, одна – у Козьовій на Сколівщині. А ще Остап Доскіч має квартиру у Києві площею 149,50 квадратних метрів. 

Також задекларував авто Mercedes-Benz S 500, а його дружина – Subaru Forester та Toyota Land Cruiser GXR.

Олена Пасевич – 42 роки, львів’янка. Доцентка кафедри економіки та управління персоналом Львівського інституту банківської справи, кандидатка економічних наук, закінчила Львівську політехніку.

У минулій каденції також була депутаткою ЛМР, але від «Самопомочі». Вийшла із фракції міського голови наприкінці травня 2020 року разом із ще кількома депутатами.

У міськраді вона працювала у гуманітарній комісії і активно займалась питаннями військових – житла, фінансової допомоги, пільгового кредитування тощо. Вона – вдова учасника АТО, виховує двох дітей.

Згідно з декларацією за 2019 рік, має у співвласності дві квартири у Львові. Також є власницею земельної ділянки у Кротошино на Пустомитівщині та авто Сузукі Sx-4.

Володимир Гой – 33 роки, львів’янин. Закінчив Львівську комерційну академію.Співзасновник ГО «Рідний Сихів». У 2015 році вже балотувався до міськради Львова від ЄС, але не був обраний. У 2019 році він кандидував до Верховної Ради від «Української стратегії Гройсмана» та не пройшов.

Окрім активізму на Сихові, Володимир Гой займається підприємництвом (сфера діяльноісті – неспецілізована оптова торгівля). Згідно з декларацією за 2019 рік, на Володимира Гоя зареєстрована квартира у Львові, а на його дружину – будинок в Алушті, придбаний ще у 2002 році.

Лейла Мелесова-Вальчак –  41 рік, львів’янка. Закінчила Львівський фінансово-економічний інститут. Заступниця голови і співзасновниця ГО «Громадська надія», що зареєстрована у Шевченківському районі. Іншим засновником є Віталій Свіщов – депутат міськради Львова попереднього скликання від БПП. Лейла Мелесова-Вальчак – його помічниця.

Депутатка є вторкою проєкту громадського бюджету із облаштування спортивного майданчика у школі №33. Проєкт посів 4-те місце і отримав кошти на реалізацію.

Підприємиця, сфера її діяльності – «роздрібна торгівля, переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами».

Читайте також: Онлайн-голосування на виборах – прогрес чи смерть для демократії

Анастасія Окряк – 26 років, родом з Тернополя. Кандидатка закінчила Львівський торговельно-економічний університет – товарознавчо-комерційний факультет.

Активістка ГО «Солідарна молодь Львівщини». До ЄС долучилась у грудні 2019 року, як зазначено на її фейсбук-сторінці.

Іван Рудницький – 63 роки, народився на Жовківщині. Вивчав прикладну математику у Львівському університеті. Потім – працював у фізико-механічному інституті НАН України. Був директором школи упродовж 10 років, також очолював Сихівську РДА, а згодом працював на керівних посадах, пов’язаних з будівництвом. Близько року був директором департаменту з питань поводження з відходами ЛМР.

Депутат міськради п’яти скликань: 1994-2006, 2010 – до нині (Наша Україна, За Україну, БПП). Ще з 2013 року він є помічником нардепа Михайла Хміля, а раніше був помічником нардепа Василя Куйбіди.

Згідно з декларацією за 2019 рік, є власником квартири у Львові та дачного будинку у селі Демня Миколаївського району. Також він задекларував п’ять земельних ділянок: у Демні, Пасіках Зубрицьких, Бродках та Липниках. На нього зареєстровано авто Skoda Octavia A5.

Його дружина є власницею ТзОВ Зоряний водоспад.

Оксана Маруняк – 29 років, народилась у селі Кропивище на Івано-Франківщині. Вивчала журналістику в ЛНУ імені Івана Франка.

Працювала на телеканалах ZiK, НТА, СТБ, у пресслужбі ГО «Розвиток громади», у команді Володимира Квурта, а потім – у пресслужбі «Європейської солідарності».

Підприємиця, займається діяльністю ресторанів, наданням послуг мобільного харчування. Також на неї зареєстрована ГО «Група тотальних рішень».

Юрій Моравецький – 57 років, львів’янин. Закінчив Львівську Політехніку за спеціальністю «інженер-електрик». 

Депутат Львівської міської ради минулого скликання від БПП, член комісії з питань землекористування. У 2006 році також був обраний депутатом Львівської обласної ради.

Спочатку працював майстром в об’єднанні «Азот» (Рівне). Потім – у кількох кооперативах Миколаєва та Львова. Зараз – директор у ПП «Світлиця» (на нього зареєстровано також ПП «Світлиця-М»).

Читайте також: Тvoemisto.tv запросило Садового і Синютку на чесні і відкриті дебати

З 2009 року він голова ГО «Європейський Львів», а з 2008-го – президент Федерації велосипедного спорту Львівської області.

Згідно з декларацією, Юрій Моравецький є власником одразу кількох земельних ділянок: у селі Туричі на Яворівщині, у Великих Грибовичах на Жовківщині та у Львові. Також на нього зареєстровано два житлових будинки, квартира, кілька нежитлових приміщень у Львові та дачний будинок у Великих Грибовичах.

Володимир Лесик – 48 років, львів’янин. Перший заступник голови правління ПАТ «Концерн- Електрон».

За даними YouControl, Володимир Лесик є уповноваженою особою одразу кількох підприємств: ПРАТ «Концерн-Електрон», фінансово-лізингової компанії Електрон-лізинг.

Також він є кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ «Мисливське господарство «Ведмежа», ПП «Вепр» та ПрАТ «Авікос» (основний вид діяльності – дослідження й експериментальні розробки у сфері інших природничих і технічних наук).

Олена Пелех – 52 роки, уродженка Долини на Івано-Франківщині. Навчалася у ЛНУ імені Івана Франка. Зараз – приватна нотаріуска Львівського міського нотаріального округу.

Ольга Посипанко – 40 років, львів’янка. Закінчила Львівську комерційну академію та Львівський регіональний інститут державного управління.

Депутатка Львівської міської ради минулого скликання від партії «Самопоміч». 28 травня цього року разом з 4-ма іншими депутатами вийшла зі складу цієї фракції в ЛМР.

Працювала на різних посадах у Львівській ОДА, зараз – керівниця одного з відділів Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Згідно з декларацією, Ольга Посипанко є власницею квартири у Львові та авто Volkswagen Golf.

Юрій Гринів – 45 років, львів’янин. Закінчив економічний факультет «Львівської політехніки». Молодший брат відомого львівського політика та політтехнолога Ігоря Гриніва.

У 2018-2020 роках – гендиректор держпідприємства «Львівський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

До 2019 очолював Львівський осередок БПП. У 2014 році балотувався до Верховної Ради за списком цієї партії, але обраний не був. Двічі був помічником свого брата, спочатку нардепа від «Нашої Україна», а згодом – БЮТ.

За даними YouControl, Юрій Гринів – директор приватного підприємства «Планета спорт».

Згідно з декларацією, у власності Юрія Гриніва є житловий будинок та земельна ділянка у Солонці, що біля Львова. А на його дружину зареєстровані два авто Audi – A3 та Q5.

Читайте також: Диявол ховається в гаслах або Які меседжі закодовані на білбордах кандидатів

Назарій Бербека – 35 років, львів’янин. Навчався у Києво-Могилянській Академії. У 2015 році балотувався до Львівської міської ради від БПП, однак не пройшов. 

Директор ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія». Бенефіціарний власник одразу кількох ТзОВ: «Експромт», «Експлуатаційна служба Нова Оселя», Спільне українсько-американсько-англійсько-угорське підприємство «Трайдент консалтінг та інвестиції», «Нова Оселя архітектс», «Експлуатаційна служба Нова Оселя фасілітіс» та «Ліски інвест буд».

Віктор Доскіч – 31 рік, львів’янин. Навчався у ЛНУ імені Франка, активіст ГО «Рідний Сихів».

Допомагає військовим, разом з іншими волонтерами возить гуманітарну допомогу на Схід. Ініціював проведення «Параду вишиванок» та є співорганізатором змагань Відкритого Кубку з пауерліфтингу.

Підприємець, основна галузь діяльності – технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів. Також Віктор Доскіч – уповноважена особа у підприємстві «Тріумф-Д» (операції з нерухомістю) та є серед засновників «Ево-Петроліум» та ТОВ «Львівпрофарб».

Наталія Сомик – 51 рік, львів’янка. Директорка ліцею «Гроно» ЛМР, співзасновниця ГО «Асоціація керівників шкіл міста Львова».

На місцевих виборах 2010 року була серед членів Львівської міської виборчої комісії від місцевої організації партії «Козацька Українська Партія».

Олексій Різник – 35 років, львів’янин. Юридичну освіту здобув у ЛНУ імені Івана Франка та в Одеській юридичній академії. Заслужений юрист України. Навчався на магістра банківської справи у Львівському банківському інституті. Також закінчив Львівський регіональний інститут держуправління. Адвокат Винниківської тютюнової фабрики та бізнес-партнер Григорія Козловського.

Разом з Юрієм Ломагою – ще одним юристом Григорія Козловського – та Володимиром Фелишиним, віце-президентом СК «Енергія», є власниками ТОВ «Львів-Енергія», яка знесла історичний павільйон у Стрийському парку, а на його місці почала зведення ресторану.

У 2020 році Офіс протидії рейдерства при Міністерстві юстиції скасував реєстрацію права власності доньки бізнесмена Григорія Козловського на львівські ринки «Підзамче» та «Винниківський», які віддали в іпотеку підприємствам Козловського та Різника. 

Голова ТОВ «Апарт-готель», ТОВ «Вокзал», ТОВ «Страч», ТОВ «АВС 2017», ТОВ «Актив-комплект», ТОВ «Квестен», ТОВ «Торговий дім «Марвел», ТОВ «Крімсон корп», ТОВ «Маріївка Грін Енерджі», ПП «Галицький шлях». Бенефіціар ТОВ «Дейлор консалт», ТОВ «Львів-енергія».

Михайло Дідух – 40 років, уродженець Перемишлянщини. Депутат Львівської міської ради минулого скликання від партії «Народний контроль», член комісії із питань архітектури, містобудування та охорони історичного середовища.

У різні роки працював директором департаментів продажу у ПП «Агроспецпроект» та ТОВ «Хаме Ук Трейд». Зараз – приватний підприємець, основний профіль діяльності – дослідження кон’юнктури ринку та виявлення громадської думки. На нього також зареєстровані ГО «Мцєко» і ГО «Стаді груп».

Згідно з декларацією, у власності депутата є квартира (62,8 кв. м) та житловий будинок (55,8 кв. м). У спільній з дружиною власності є ще одна квартира площею 70,2 кв. метрів. За дружиною числиться також земельна ділянка площею 1748 квадратних метрів у Старому Яричеві.

Євген Кузик – 34 роки, львів’янин. Згідно з даними ЦВК, працює начальником поліклініки «Територіального медичного об’єднання МВС України по Львівській області».

Читайте також: Чи підете ви до лікаря, який голосує не так, як ви? або Як зберегти стосунки після виборів

Працював на громадських засадах помічником нардепів від БПП Ярослава Дубневича та Дмитра Білоцерковця. У 2010 році кандидував до Львівської міськради від Нашої України, а у 2019 році – до Верховної Ради за списком Європейської солідарності, однак депутатом так і не став.

У 2017 році подавав декларацію на посаду державного експерта групи стратегічного планування Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Мінагрополітики.

Тетяна Шевченко – 48 років, львів’янка. У 2015 році кандидувала до Львівської міськради від «Батьківщини», однак депутаткою не стала.

Підприємиця, займається діяльністю ресторанів, наданням послуг мобільного харчування.

Роман Грицевич – 64 роки, львів’янин. Закінчив Львівський медуніверситет та Львівський регіональний інститут держуправління.

Заслужений лікар України, депутат Львівської міської ради з 2002 року. У сьомому скликанні – член постійної депутатської комісії з питань комунальної власності.

До 2002 року працював дільничним терапевтом першої міської клінічної лікарні імені Князя Лева, потім був помічником почесного консула Республіки Австрія у Західній Україні, заступником голови фотосалону «Світло й тінь» фотогалереї Василя Пилип’юка, підприємцем, однак згодом знову повернувся в лікарню, тепер він – завідувач відділення сімейної медицини № 1.

Роман Грицевич також є президентом федерації дзюдо у Львівській області, головою правління ГО «Незабутня Квітка» та голова клубу української греко-католицької інтелігенції

Згідно з деклараціями за 2018 рік, на нього у Львові зареєстрований житловий будинок та земельна ділянка. Також авто Mersedes GLE-250, а на дружину – Volkswagen Passat.

Володимир Марусяк – 31 рік, уродженець села Кропивник на Івано-Франківщині. Адвокат, засновник та керівник Адвокатського об’єднання «Марусяк і Партнери».

Закінчив Львівський державний університет внутрішніх справ. Експерт Школи практичного права Магістерської програми з прав людини УКУ. Член Асоціації правників України. 

Згідно з декларацією, у Львові на нього зареєстровані дві квартири та нежитлове приміщення. А на його дружину – квартира та нежитлове приміщення. У подружжя два авто – Ауді А6 та Шкода Октавія.

Юрій Ломага – 44 роки, львів’янин. Самозайнята особа – адвокат (за даними ЦВК). Є юристом бізнесмена-забудовника та депутата ЛМР минулого скликання Григорія Козловського.

Разом з Олексієм Різником є співвласником фірми ТОВ «Львів-Енергія», яка знесла історичний павільйон у Стрийському парку, а на його місці почала зведення ресторану.

Також на нього зареєстровані ТОВ «Винниківське» (також пов'язане з передачею донці Козловського ринку «Винниківського»), ТОВ «Мистецько-виставкова галерея «Простір», ТзОВ «Львівмедікалцентр», ТОВ «Вузьке», ТзОВ «Львівдобробутсервіс», ТзОВ «ТК» Швейцарія», ТОВ «Полунична», ТзОВ «Гранд готель», ФГ «Грибовичі», ТОВ «Страдч».

Читайте також: Найнижча явка за всю історію незалежності або Чому не всі львів'яни дійшли до дільниць

Роман Дуда – 33 роки, львів’янин.  Вивчав стоматологію у Львівському медуніверситеті імені Данила Галицького та право у Львівському університеті бізнесу і права.

Активіст ГО «Розвиток громади», що пов’язують з львівським бізнесменом Григорієм Козловським. Директор у ТзОВ «Управляюча компанія «Наш дім Рясне».

Згідно з даними YouControl, на нього також зареєстроване ТзОВ «Р.Д», сфера діяльності – «надання в оренду інших машин, устаткування та товарів».

«Самопоміч»

Андрій Садовий – 52 роки, львів’янин. Міський голова Львова із 2006 року. Вийшов у другий тур виборів голови Львівської ОТГ. У 2019 Андрій Садовий висував свою кандидатуру на виборах президента України, але згодом відмовився від участі у виборах на користь Анатолія Гриценка. Тоді ж міський голова Львова заявляв, що більше не претендуватиме на посаду очільника міста. Також він покинув пост керівника «Об’єднання Самопоміч» – політсили, що створив у 2012 році.

Закінчив Львівський технікум радіоелектроніки, потім вступив у Львівську політехніку. Має спеціальності інженера-електротехніка та економіста. Кар’єру починав у 1989 році на виробництві «Львівприлад».

У 1999 році закінчив Академію держуправління при президентові України. У 2002-2003 роках був директором Інституту розвитку міста. Тоді ж заснував громадське об’єднання Самопоміч. На початку 2000-х очолював раду телерадіокомпанії Люкс, а у 2006-му запустив новинний телеканал 24. Його дружина Катерина Кіт-Садова керує медійним бізнесом.

У власності Садових – будинок площею 660 м кв у Львові разом з прибудинковою територією сукупною площею трохи більше 1000 м. кв. У власності є також два авто – Merсedes-Benz Viano Skoda Kodiaq.

Володимир Лучишин – 47 років, львів’янин. Вивчав журнаілістику в ЛНУ імені Івана Франка. Виконавчий директор ТРК «Львівська хвиля», працює на радіо з 1996 року. Також є співзасновником львівської міської ГО «Медіа-клуб».

Популяризує здоровий спосіб життя. Торік він взяв участь у змаганнях Samsung Bosphorus Cross і переплив Босфор.

Вікторія Довжик – 44 роки, львів’янка. Закінчила економічний факультет Львівського університету, згодом – Українську академію державного управління при Президентові України.

Депутатка Львівської міськради минулого скликання від «Самопомочі», очолює комісію фінансів та планування бюджету, а також є радницею міського голови.

У міськраді Вікторія Довжик працює із 2001 року. Зробила тут кар’єру – від начальниці відділу комунальних підприємств до керівниці департаменту економічної політики ЛМР. Від керівної посади вона відмовилась, коли стала головою депутатської комісії.

У 90-х Вікторія Довжик була друкаркою у прокуратурі Личаківського району та працювала бухгалтеркою в аудиторській фірмі.

У спільній власності з чоловіком має три квартири у Львові. Також у подружжя два авто – Opel Astra H та Opel Cadett.

Андрій Стець – 33 роки, львів’янин. Навчався в Українській академії друкарства.

Заступник директора ТзОВ «Гриф Фонд». Основна галузь діяльності – виробництво паперових виробів господарсько-побутового та санітарно-гігієнічного призначення.

Зареєстрований як підприємець, займається діяльністю ресторанів, наданням послуг мобільного харчування.

Андрій Закалюк – 34 роки, народився на Тернопільщині. За фахом історик, навчався у ЛНУ імені Франка.

Є директором ліцею «Львівський», а раніше очолював школу-інтернат №2, де провів реформу, перетворивши заклад у ліцей: більшість дітей з інтернату повернули у родини, а для сиріт створили комфортну квартиру, де вони готуються до дорослого життя. Андрій Закалюк разом із дружиною також прийняли у сім’ю дівчинку з інтернату.

Був помічником депутата Львівської міської ради 6-го скликання від «Народного руху України» Валерія Веремчука.

Юрій Лукашевський – 38 років, львів’янин. Закінчив історичний факультет ЛНУ імені Франка та Львівський регіональний інститут держуправління.

Працює начальником управління «Секретаріат ради» ЛМР.  Розпочинав кар’єру менеджером з продажу ТзОВ «Бріз». З 2004 року на різних посадах у «Секретаріаті ради» – начальника відділу громадського партнерства, заступника начальника управління, в.о керівника і тепер керівника.

Згідно з декларацією, у спільній власності має квартиру та один об’єкт незавершеного будівництва у Львові. На дружину зареєстроване авто Audi A3.

Парасковія Дворянин – 49 років, львів’янка. Була депутаткою Львівської облради від «Самопомочі». З 2015 до 2017 була першою заступницею голови Львівської облради, але на початку квітня 2017 року депутати проголосували за її звільнення.

Закінчила факультет журналістики Львівського університету. Згодом повернулась в ЛНУ уже як викладачка кафедри радіомовлення і телебачення. З 2014 року також працює викладачем інституту права і психології «Львівської політехніки» на кафедрі журналістики.

Парасковія Дворянин є директоркою інформаційних проєктів ПрАТ «ТРК Люкс».

Має у власності дві квартири у Львові (68,9 та 62,2 квадратних метри), гараж, а також земельну ділянку площею 2598 квадратних метрів у Бірках, Яворівського району. За нею числиться також авто Skoda Octavia 5.

Роман Федишин – 51 рік. Починав навчання у Запорізькому індустріальному інституті, згодом перевівся у Львівський торгово-економічний інститут. 

Був депутатом Львівської міської ради минулого скликання від «Самопомочі». Власник найбільшого у Львові ринку сільськогосподарської продукції – «Шувар», який очолив у 1993 році.

У 6-му скликанні був у фракції Блоку Юлії Тимошенко. У тому ж 2006 році на нього зробили замах, підірвавши його машину.

Роман Федишин – голова Федерації гандболу України у Львівській області та президент ГК «Галичанка».

Є також керівником приватного підприємства «Холдінвестгруп» та уповноваженою особою в Асоціації оптових ринків сільськогосподарської продукції України.

Власник трьох квартир у Львові, житлового будинку у Підберізцях. А також чотирьох земельних ділянок – двох у Пасіках Зубрицьких та двох у Підберізцях. Має у службовому користуванні два ато – Мерседес Бенц LS 350 D4 Matic та КІА Sportage.

Андрій Москаленко – 33 роки, львів’янин. Закінчив ЛНУ імені Івана Франка за спеціальністю «економіка підприємства».

Читайте також: Дебати відіграють роль або Кому дістануться голоси Кошулинського і Рущишина

Спочатку працював лаборантом кафедри економіки Львівського університету. З 2008 – на різних посадах у Львівській міськраді: спеціалістом відділу промоції, начальником пресслужби, виконавчим директором медіацентру Львів-2012. А після закінчення Євро-2012 – у департаменті «Адміністрація міського голови», у 2013 році став виконувачем обов'язків директора департаменту, що перейменували на департамент розвитку.

Згідно з декларацією, у спільній власності Андрія Москаленка дві квартири у Львові. А на його дружину зареєстрований гараж.

Оксана Динік – 47 років, походить з Луганщини. Навчалася у філії Дніпропетровського хіміко-технологічного університету у Сєверодонецьку.

Є депутаткою Львівської міськради минулого скликання, безпартійна, але висувалась «Об’єднанням «Самопоміч». Працювала у депутатській комісії екології та природокористування.

Гендиректорка ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія». Розпочинала кар'єру інженером-технологом на Лисичанському склозаводі «Пролетар». Згодом працювала в Одесі інженером із сертифікації.

У 2007 році переїхала у Львів, працювала директоркою однієї з приватних фірм. У 2011 році стала начальницею цеху на ізоляторному заводі. За даними YouСontrol,  також Оксана Динік є серед засновників ТзОВ «Євро танк».

Згідно з декларацією, є власницею двох квартир у Брюховичах.

Андрій Шевців – 32 роки, львів’янин. Закінчив училище ресторанного сервісу та туризму, а у 2013 – ЛНУ імені Івана Франка за спеціальністю «Менеджмент туристичної індустрії».

Депутат Львівської міської ради минулого скликання від «Самопомочі». З 2010 року працює у Львівській міськраді. Був помічником міського голови, згодом – начальником управління внутрішньої політики департаменту «Адміністрація міського голови».

Андрій Шевців також є уповноваженою особою ГО «Наукова» та Львівської міської організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».

Має у спільній власності квартиру у Львові.

Євген Бойко – 30 років, львів’янин. Навчався у Львівській православній богословській академія (магістр богослів’я) та у ЛНУ імені Івана Франка (історичний факультет).

Розпочинав кар’єру у пресслужбі Львівсько-Сокальської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, головний редактор веб-порталу «Православ’я в Галичині».

У 2013 році стажувався у Львівській міськраді, пізніше працював на різних посадах в департаменті «Адміністрація міського голови». Спочатку – головним спеціалістом управління внутрішньої політики, а у 2019 році очолив цей департамент. Євген Бойко також є серед засновників ГО «Духовна велич Львова».

Згідно з декларацією, володіє у співвласності двома квартирами у Львові. Ще одна квартира проходить як об’єкт незавершеного будівництва. На дружину зареєстрований автомобіль Mercedes-benz С220.

Гнат Герич – 31 рік, львів’янин. Вивчав загальну хірургію у Львівському медуніверситеті імені Данила Галицького.

Народився у родині медиків і продовжує справу батька і дідуся. Лікар-хірург, працює завідувачем першої хірургії Львівської лікарні швидкої медичної допомоги. 

Читайте також: Три тижні на торги або Що вплине на результати другого туру виборів міського голови Львова

Також він займається футболом, грає у команді UFAM Lviv, двічі бронзовий та срібний призер чемпіонату України з футболу серед лікарів.

Богданна Зубрицька – 54 роки, уродженка Пустомитівщини. Навчалася у Рівненському педагогічному інституті за спеціальністю «викладач педагогіки і психології».

Депутатка Львівської міськради минулого скликання від партії «Самопоміч». Також була депутаткою Брюховицької селищної ради.

Розпочинала кар’єру вихователькою та вихователькою-методисткою у дошкільних закладах № 94 та № 95. Зараз – директорка яслів-садочку №143, що у Брюховичах.

Згідно з декларацією, Богданна Зубрицька має у спільній власності квартири у Брюховичах  та у Львові.

Безпосередньо на неї зареєстроване незавершене будівництво та дві земельні ділянки у Брюховичах. Також у власності має автомобіль ВАЗ 2108.

Дмитро Колесник – 29 років, львів’янин. Пастор Церкви ЄХБ (Євангельських християн-баптистів) «Осанна». Як підприємець, займався роботою фітнес-клубів, однак у липні цього року закрив підприємство.

У 2019 році за списком «Самопомочі» кандидував до Верховної Ради, але не пройшов. Тоді ж, згідно з даними ЦВК, був керівником ЛММГО «Молодіжна Християнська Асоціація».

Юлія Хомчин – 36 років, народилась у Галичі на Івано-Франківщині. Закінчила Львівський державний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». А рік перед тим – інститут гуманітарних та соціальних наук.

Депутатка Львівської міськради минулого скликання, пройшла за виборчим списком «Об’єднання «Самопоміч». У міській раді займається культурою, молодіжною політикою та спортом.

Багато років працювала у Мистецькому об’єднанні «Дзиґа» із Маркіяном Іващишиним, була співорганізаторкою низки міжнародних культурних проєктів та фестивалів Львова. Зараз є директоркою Інституту стратегії культури та ГО «Інститут актуального мистецтва».

Також була помічницею народної депутатки ВРУ попереднього скликання Ірини Подоляк.

Читайте також: Місцеві вибори пройдуть за новими правилами. Що змінилось?

Олег Василишин – 51 рік, уродженець Тернопільщини. Закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю «Облік і аудит».

Депутат Львівської міської ради минулого скликання від «Самопомочі». Член постійної комісії із питань фінансів та планування бюджету.

Розпочинав кар’єру бухгалтером у кооперативі «Каменяр» та ТзОВ «Жайвір». Пізніше працював на різних посадах у відділенні «Промінвестбанку», львівській філії АБ «Євроцентр» та у ВАТ СКБ «Дністер». Зараз – директор Львівської обласної дирекції АБ «Укргазбанк».

Згідно з декларацією, у спільній власності має житловий будинок та земельну ділянку у селі Поріччя Городоцького району. А також – дві квартири у Львові.

«Голос»

Андрій Курочка – 48 років, львів’янин. Закінчив ЛНУ імені Івана Франка та Український католицький університет. Починав кар’єру з вчителя математики у школі. Зараз працює заступником керівника відділу розвитку Українського католицького університету. Також уже понад 20 років співає у хорі «Дударик». У політику іде вперше.

Андрій Курочка  також є засновником постійної мистецької музейної колекції УКУ, співорганізатором десятків мистецьких проєктів та благодійних аукціонів, зокрема й бенкетів на підтримку УКУ «Перелаз».

За даними YouControl, займається консультуванням з питань комерційної діяльності та керування.

Андрій Дячишин – 50 років, уродженець Сокальського району. Голова Комітету підприємців Львівщини, керівник ТзОВ «Ідея-Груп» та засновник ПП «Матіяш». З 1992 року займається підприємництвом у сфері експорту, керування проєктами, інжинірингу та нерухомості.

Також він – секретар координаційної дорадчої ради з питань підприємництва при Львівській ОДА, бізнес-омбудсмен з питань підприємництва у Львівській області. Окрім того, він є засновником і членом ГО «Спільнота Діємо разом», керівником якої є Ярослав Рущишин, який кандидував на голову Львівської ОТГ від партії «Голос».

Віталій Троць – 37 років, львів’янин. Вивчав правознавство у Львівському університеті. Також навчався у Львівській бізнес-школі УКУ.

Працює керівником юридичного відділу компанії «Холдинг емоцій !Fest». Є засновником кількох бізнесів – ТОВ «Скриня А», ТОВ «Бізнес-центр Лемки», ТОВ «Квартира в небі», а також ГО «Стрілецько-спортивний клуб «Люфа».

Вікторія Христенко – 39 років, львів’янка. Вивчала філологію та прикладну лінгвістику у Львівській Політехінці. Також навчалася у Києво-Могилянській бізнес-школі.

Працювала менеджером у Split Club Lviv. Зараз – керівниця освітнього проєкту приватної школи від !Fest «Школа вільних і небайдужих».

Читайте також: Що обіцяють Садовий і Синютка зробити для вирішення транспортної проблеми. Аналіз програм

У 2019 році профінансувала партію «Голос» на 500 тисяч гривень. Також раніше була зареєстрована підприємицею.

Вікторія Христенко є засновницею ГО «Допомога дітям Героїв», членкинею Опікунської Ради «Охматдиту» та лекторкою Української академії Лідерства.

Володимир Гаразд – 40 років, львів’янин. Вивчав фінанси та кредит у Львівському університеті імені Івана Франка та навчався у Львівській бізнес-школі УКУ. Працював керівником відділу казначейства у концерні «Галнафтогаз».

Зараз – генеральний директор ТОВ ЖБК Ваш Дім. Також очолює девелоперський субхолдинг (об’єднує три компанії: «Ваш дім», «Технопарк» та «Прогрестехбуд») Development holding GNG, що займається будівництвом лижного курорту у Славській ОТГ.

Ігор Шолтис – 24 роки, львів’янин. Ветеран АТО, воював в батальйоні ОУН. Раніше закінчив Опольський університет (факультет міжнародних відносин). Зараз вивчає журналістику у ЛНУ імені Івана Франка.

Працює в Інституті Суспільних Ініціатив. Окрім того, за даними ЦВК, журналіст в ГО «Сихів Медіа». Також Ігор Шолтис – серед засновників в ГО «Традиція».

Марія Чижишин – 34 роки, львів’янка. Навчалася у ЛНУ імені Івана Франка на філології. Засновниця громадської організації «Hugs for Mom» («Обійми маму»), що підтримує матерів онкохворих дітей.

Марія Чижишин є провідною бухгалтеркою ТОВ «Вівера» та генеральною менеджеркою «Вінтаж бутік готелю». А також членкинею робочої групи Львівської спілки готельєрів.

З 2017 року – підприємиця, основна галузь діяльності – торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, ресторанна, рекламна діяльності.

Олекса Возняк – 46 років, походить з Івано-Франківська. Закінчив фізичний факультет ЛНУ імені Франка, кандидат фізико-математичних наук.

Він є засновником компанії ТзОВ «Компанія бізнес-технології онлайн», що надає ІТ-послуги. Окрім цього, Олекса Возняк – начальник відділу розробки програмного забезпечення ПАТ «Укртелеком».

«Варта»

Валерій Веремчук – 41 рік, народився у Нововолинську. Навчався на географічному факультеті Львівського університету імені Івана Франка, пізніше став випускником Українських політичних студій. Також стажувався в Європарламенті і вчився у Школі мерів.

Депутат Львівської міськради Львова минулого скликання, очолював фракцію партії «Народний контроль».

У 2006 році Валерій Веремчук уперше був обраний депутатом ЛМР від Народного руху. Ще по разу балотувався в обласну раду Львівщини та у Верховну Раду, проте безуспішно.

Брав участь у Помаранчевій революції та був волонтером під час Революції Гідності.

З 2004 року є приватним підприємцем, основна діяльність – зв’язки із громадськістю, інша – ремонти приміщень.

Згідно з декларацією, у співвласності Валерія Веремчука є квартира у Львові та у Нововолинську. Також має зареєстровані чотири земельні ділянки: дві на дружину – у Мацошині і Кунині у Жовківському районі , а ще дві – на самого Валерія Веремчука – у тому ж Кунині та у Брюховичах. У власності подружжя три авто: Subaru Forester, KIA Picanto та Nissan Leaf.

Юрій Мартинюк – 39 років, львів’янин. Закінчив юридичний факультет ЛНУ імені Франка та Львівський регіональний інститут держуправління. Директор Асоціації західноукраїнських забудовників.

Працював у Львівському територіальному управлінні Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. У 2008 році став адвокатом, у 2011 – співзасновником та директором ТОВ «Центр корпоративного права». Займається індивідуальною підприємницькою діяльністю, пов’язаною із наданням юридичних послуг.

Був депутатом Перемишлянської райради, а у 2012-2015 роках – депутатом Львівської міськради. Пізніше безуспішно балотувався від «УДАРу» до Верховної Ради та до міської ради від «Європейської солідарності».

Читайте також: Хаотична забудова та сміття. Як кандидати на мера львова вирішуватимуть ці проблеми

Був учасником Євромайдану. Є співзасновником громадського-політичного руху «Варта», заступником керівника ГФ «Народна самооборона Львів» та заступником голови Громадської ради при ГУ ДФС у Львівській області.

Наталія Шелестак – 41 рік, львів’янка. Вивчала право та економіку у ЛНУ імені Івана Франка.

Керівниця обласної організації партії «Варта». Юристка, підприємиця і громадська активістка (ГО «Варта 700», ВРЦ «Патріот», громадська рада при ДФС України).

Під час минулого скликання Верховної Ради Наталія Шелестак була помічницею нардепа Володимира Парасюка на громадських засадах.

Згідно з декларацією, Наталія Шелестак є власницею двох квартир у Львові. Ще одна квартира – у безкоштовному користуванні, а ще одна – зареєстрована на її чоловіка. Ще за Наталією Шелестак числиться земельна ділянка в Раковці та авто Toyota Venza.

Ігор Зінкевич – 37 років, львів’янин. Закінчив Львівську комерційну академію. Потому працював у різних установах – від Львівської галереї мистецтв та обласного управління поліції до СТО і приватних фірм.

Депутат міськради Львова минулого скликання, працював у комісії з питань землекористування. На цих місцевих виборах також кандидував на голову Львівської ОТГ – зайняв п’яте місто з результатом у 3,39%. У 2015 році також був кандидатом на посаду міського голови Львова – посів 6-те місце. Торік балотувався до Верховної Ради як самовисуванець, але не пройшов.

До початку політичної кар’єри у 2015 році Ігор Зінкевич став відомий у Львові тим, що під час Євромайдану за допомогою Zello створив канал Варта-1 для оперативного реагування на події в місті та поширення важливої інформації і координації активістів. Згодом цей канал перейшов у Facebook-спільноту «Варта-1», а вже влітку цього року «Варта» стала політичною партією, яку Ігор Зінкевич і очолив.

Згідно з декларацією, має у спільній власності квартиру. На дружину зареєстроване авто Ford Focus.

Тарас Ворко – 35 років, львів’янин. Закінчив Львівську комерційну академію за спеціальністю «економічна кібернетика». Був депутатом Львівської міськради минулого скликання від «Народного контролю» – членом постійної комісії із питань комунальної власності. Активіст ГФ «Народна самооборона Львівщини» та ГО «Громадський рух «Народний контроль».

Розпочинав кар’єру менеджером з постачання на ТзОВ «Шанскийбуд», далі працював менеджером зі збуту у ТзОВ «Дунапак-Україна» та «Укрхімрезерв». Зараз – директор ТОВ «Скай Енерджи Юкрейн».

Згідно з декларацією, на нього зареєстрована квартира у Львові та автомобіль ВАЗ 211240-125-51.

Неля Васюта – 37 років, народилась на Пустомитівщині. Менеджерка зі зв’язків із громадськістю ТзОВ «Інститут геоінформаційних систем», керівниця ГО «Центр допомоги сім’ям учасників АТО».

У 2015 році балотувалася до Львівської облради від «Народного контролю», раніше входила до міського осередку «Народного руху України». Вчилась у Львівському університеті на політології.

Орест Печенко – 42 роки, львів’янин. Навчався у «Львівській політехніці», у 2000 році перевівся у Львівський банківський інститут, де вступив на аспірантуру – заочно навчався та працював над дисертацією.

Був депутатом ЛМР 6-го скликання від «Народного руху України». У 2015 році балотувався у міськраду від «Народного контролю». Співзасновник ГФ «Народна самооборона Львівщини».

Спочатку працював спеціалістом з фінансових питань українсько-чеського СП «Ройал ЛТД». З 2010 року за основним місцем роботи був заступником директора, а згодом – директором ТзОВ «Професійна ліга», що видає газету «Львівська Пошта». Є також засновником ТзОВ «В Руслані», ТОВ «Лінден».

«Свобода»

Руслан Кошулинський – 51 рік, львів’янин. Закінчив Тернопільський державний економічний університет за напрямком «право». Заступник голови партії, голова Секретаріату ВО «Свобода».

Перша робота – завідувач виробництвом у ресторані-готелі «Беркут» на Яблунецькому перевалі. В середині 90-х поїхав на кілька років працювати в тайгу: на півночі Красноярського краю в артілі, яка добувала золото, був кухарем. Також був завідувачем виробництва ДП АТК «Турист» та заступником голови Правління ОСБ МЖК «Поступ».

Розпочинав політичну кар’єру, як член СНПУ (далі – ВО «Свобода») у 1996 році. Нардеп 7-го скликання, ексвіце-спікер ВРУ. Депутат Львівської облради 7 скликання та Львівської міськради 6 скликання.

Читайте також: Місто коротких відстаней? Як кандидати на мера Львова вирішуватимуть транспортну проблему

На цих виборах кандидував на посаду голови Львівської ОТГ і з показником у 9,75% зайняв третє місце. У 2015 році теж балотувався на посаду Львівського міського голови і навіть вийшов у другий тур.

У 2019 році безрезультатно балотувався на Президента України та того ж року – до Верховної Ради за списком ВО «Свобода». Співзасновник благодійного фонду «Світанок свободи».

Задекларував житловий будинок та земельну ділянку у Львові та кілька об’єктів незавершеного будівництва, а також автомобіль Nissan Leaf.

Маркіян Лопачак – 40 років, львів’янин. Навчався у Львівському інституті фізичної культури на реабілітолога, а пізніше у – Львівській державній фінансовій академії.

Депутат Львівської міськради кількох скликань від ВО «Свобода». За останньої каденції – член постійної комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва.

Був нардепом 7-го скликання від ВО «Свобода», членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

У 2014 році йшов до Верховної Ради України за списком ВО «Свобода», однак партія не змогла подолати виборчий бар’єр. У 2019 році профінансував президентську виборчу кампанію Руслана Кошулинського на 95 тис. гривень.

Розпочинав трудову кар’єру вчителем фізичного виховання у школі. Потім працював менеджером з логістики та заступником директора на приватних підприємствах. Співвласник та співзасновник ТзОВ «Екогаличпродукт», власник та голова фермерського господарства «Екогаличпродукт».

Згідно з декларацією, є власником одразу п’ятьох земельних ділянок у Підберізцях Пустомитівського району та будинку. На його дружину зареєстрована квартира у Львові та житловий будинок у Ямельниці на Сколівщині. У подружжя два авто: Volkswagen Tiguan та Toyota Land Cruiser 200.

Любомир Мельничук – 38 років, львів’янин. Навчався на юридичному факультеті Львівського інституту внутрішніх справ України та у Державній академії при президенті України.

Був керівником фракції ВО «Свобода» у Львівської міськраді 6-го скликання. Член комісії з депутатської діяльності та законності. У наступній виборчій кампанії кандидував до Львівської міськради та Львівської облради, але депутатом не став.

Також кілька разів безрезультатно балотувався до Верховної Ради України від партії «Свобода». Був помічником однопартійця Маркіяна Лопачака. Є головою Львівської міської організації партії «Свобода».

У 2005-2006 роках працював юристом у ПП «Легаліс», засновником якого є матір голови ВО «Свободи» Олега Тягнибока. Також був зареєстрований як підприємець, однак зараз статус припинений.

Володимир Гринишин – 29 років, походить з Мостиського району. Освіту здобув у Львівській комерційній академії одразу за двома спеціальностями – «облік і аудит» та «правознавство».

Був депутатом Львівської міськради минулого скликання від ВО «Свобода», членом постійної комісії культури, молодіжної політики та спорту.

Розпочинав свою кар’єру лаборантом Львівської лінгвістичної гімназії. Член ради самоорганізації Сихова та правління ГО «Спорт без кордонів». Підприємець, галузь діяльності – оптова торгівля одягом і взуттям.

Згідно з декларацією, у власності Володимира Гринишина є житловий будинок та дві земельні ділянки у селі Волостків, ще дві – у селі Мистичі. Окрім того, незавершене будівництво – квартира у Львові. Користується двома авто: Citroen Jumper та Volvo XC90.

Андрій Тягнибок – 47 років, народився у Львові, молодший брат голови партії ВО «Свобода» Олега Тягнибока. Був депутатом Верховної Ради 7-го скликання.

Закінчив історичний факультет Львівського університету, а пізніше – правничий. Працював в аптеці, а аотім – комерційним директором ТзОВ «Комплект-Груп», зараз директор у ПП «Лада Органіка».

У 2015 році служив у добровольчому батальйоні «Січ».

Член ВО «Свобода» із 1991 року. У 2010 році був обраний депутатом облради від «Свободи». У 2012 став народним депутатом від об’єднаної опозиції (ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина»).

Згідно з декларацією, Андрій Тягнибок має частку квартири у спільній власності у Львові, дачний будинок і земельну ділянку у Львові. Також він має дві автівки – ВАЗ 21099 та Suzuki New SX4. Окрім того, він володіє частками у підприємствах «Лада-Органіка», «Оксана», «Аптека матері і дитини», «Компанія Політерм», «Комплект Груп», «Ювеста Девелопмент», «Т-Л Компанія». Також новообраний депутат отримав близько 1,3 млн грн від відчуження нерухомого майна.

А його дружина є власницею двох квартир, комори, гаража і будинку у Львові, а також чотирма земельними ділянками у Ямельниці на Сколівщині (там, де і Маркіян Лопачак).

Грошові активи сім’ї Андрія та Юлії Тягнибоків становлять понад 5 млн гривень.

Читайте також: Реконструкція Винників. Репортаж з містечка, яке вперше не голосувало за власного мера

Андріян Гутник – 52 роки, народився у Львові. Підприємець, був директором ТзОВ «Львівський Торгово-промисловий Дім», головою наглядової ради ЗАТ «Комплекс водних видів спорту».

Власник 3% капіталу «Комплексу водних спортів» та 50% ТОВ «Екогаличпродукт». Також Андріян Гутник голова Львівської обласної Федерації плавання. 

У 2012 році закінчив Луцький інститут розвитку людини «Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» за спеціальністю «Документознавство та інформаційна діяльність». У 2015 році закінчив Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління».

У 2014 році став помічником нардепа Михайла Головка, до того був помічником Олексія Кайди.

У 2009 році був обраний депутатом Тернопільської облради від ВО «Свобода», а у 2010-2020 роках вже був депутатом міськради Львова від цієї політсили. Балотувався до Львівської облради у 2015 році, але не пройшов.

Згідно з декларацією, Андрія Гутник має три квартири у Львові, одна з яких – у спільній власності, орендує чотири земельних ділянки у Підберізцях, де також має житловий будинок і власні три земельні ділянки.

Його дружина має квартиру і два паркомісця у Києві, а також земельну ділянку у Липниках. Також вони з дружиною мають по автівці BMW X5 – 2015 і 2018 року випуску. Грошові активи сім’ї Андріяна та Олени Гутників сягають понад 10 млн грн.

Зазначимо, міська територіальна виборча комісія оприлюднила остаточні результати першого туру виборів на посаду голови Львівської ОТГ. За результатами підрахунку 100% бюлетенів, чинний міський голова Львова Андрій Садовий отримав найбільше голосів виборців – 40,09% (91 131). Другим йде представник «Європейської солідарності» Олег Синютка, він отримав – 31,1% (70 682). Третій Руслан Кошулинський – із показником у 9,75% (22 169), після нього – Ярослав Рущишин – 4,68% (10 639), а також Ігор Зінкевич – 3,39% (7 702). За рішенням ТВК, другий тур виборів на голову Львівської ОТГ пройде 22 листопада.

Тарас Смакула

Олександра Бодняк

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!