Фото Michał Lis для Unsplash

Фото Michał Lis для Unsplash

Вибори до львівської міськради. Перша «десятка» «Об’єднання «Самопоміч»

4016 0
У Львівській ОТГ виділено шість виборчих округів, на яких оберуть 64-х депутатів ради громади. На кожному з округів політичні сили можуть висунути від 5 до 12 кандидатів за своїм порядковим списком. До міськради зможуть потрапити представники політсил, що подолають виборчий бар’єр у 5%. Tvoemisto.tv знайомитиме своїх читачів із кандидатами у депутати ради Львівської ОТГ. Сьогодні пропонуємо першу «десятку» виборчого списку партії «Об’єднання «Самопоміч»

Львівська територіальна виборча комісія зареєструвала 50 кандидатів у депутати міськради від «Самопомочі». Перша десятка партійного списку виглядає так:

  • Андрій Садовий
  • Вікторія Довжик
  • Гнат Герич
  • Оксана Динік
  • Володимир Лучишин
  • Роман Федишин
  • Парасковія Дворянин
  • Андрій Шевців
  • Андрій Закалюк
  • Юлія Хомчин

Андрій Садовий – міський голова Львова із 2006 року, зараз закінчується його третя каденція. Цього року він також бере участь у виборах на голову Львівської ОТГ. У 2019 Андрій Садовий висував свою кандидатуру на виборах президента України, але згодом відмовився від участі у виборах на користь Анатолія Гриценка. Тоді ж міський голова Львова заявляв, що більше не претендуватиме на посаду очільника міста. Також він покинув пост керівника «Об’єднання Самопоміч» – політсили, що створив у 2012 році. На дострокових парламентських виборах восени 2014 року вона пройшла до Верховної Ради, але на минулих парламентських виборах партія не подолала виборчий бар'єр і до Ради пройшов лише один її висуванець-мажоритарник Павло Бакунець (безпартійний).

Міському голові вдалось завершити будівництво трамвайної колії на Сихів, але не вдалось запровадити електронний квиток у громадському транспорті міста, про який уперше заговорили ще перед Євро-2012. Під час каденції Андрія Садового, у 2016 році, сталась трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі, що оголила проблему сміття у місті. Уже 4 роки у Львові говорять про будівництво сміттєпереробного заводу, навколо чого триває багато суперечок.

Андрій Садовий – львів'янин. Він закінчив Львівський технікум радіоелектроніки, служив в армії, а потім вступив у Львівську політехніку. Має спеціальності інженера-електротехніка та економіста. Кар'єру починав у 1989 році на виробництві «Львівприлад».

Читайте також: Що обіцяє Садовий зробити для Львова. Аналіз програми

У 1999 році закінчив Академію держуправління при президентові України. У 2002-2003 роках був директором організації Інститут розвитку міста. Тоді ж заснував громадське об'єднання Самопоміч. На початку 2000-х очолював раду телерадіокомпанії Люкс, а у 2006-му запустив новинний телеканал 24.

Впродовж 1998-2002 років Андрій Садовий був депутатом ЛМР та головою комісії економічної політики Львівської міської ради.

Міський голова Львова одружений, виховує п’ятьох синів. Його дружина Катерина Кіт-Садова керує медійним бізнесом.

Вікторія Довжик є депутаткою Львівської міської ради цього скликання від «Об’єднання «Самопоміч», очолює комісію фінансів та планування бюджету, а також є радницею міського голови.

Читайте також: Що обіцяє Синютка зробити для Львова. Аналіз програми

У міськраді Вікторія Довжик працює із 2001 року. Зробила тут кар'єру – від начальниці відділу комунальних підприємств до керівниці департаменту економічної політики ЛМР. Від керівної посади вона відмовилась, коли стала головою депутатської комісії.

У 90-х Вікторія Довжик була друкаркою у прокуратурі Личаківського району та працювала бухгалтеркою в аудиторській фірмі.

Народилась Вікторія Довжик 1976 року у Львові. Закінчила економічний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка, згодом – Українську академію державного  управління при Президентові України. Одружена і має двох дітей.

Гнат Герич – лікар-хірург, працює завідувачем першої хірургії Львівської лікарні швидкої медичної допомоги. Вивчав загальну хірургію у львівському національному медуніверситеті імені Данила Галицького.

Гнат Герич народився 23 грудня 1989 року у Львові, у родині медиків і продовжує справу батька і дідуся. 

Також він займається футболом, грає у команді UFAM Lviv, двічі бронзовий та срібний призер чемпіонату України з футболу серед лікарів.

Оксана Динік є гендиректоркою ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія», а також депутаткою Львівської міської ради цього скликання, безпартійна, але висувалась «Об'єднанням «Самопоміч». Працює у депутатській комісії екології та природокористування.

Оксана Динік народилась 1973 року у Лисичанську на Луганщині. Навчалася у філії Дніпропетровського хіміко-технологічного університету у Сєверодонецьку, а потім отримала посаду інженера-технолога на Лисичанському склозаводі «Пролетар». Згодом працювала в Одесі інженером із сертифікації.

У 2007 році переїхала у Львів, працювала директоркою приватної фірми. У 2011 році стала начальницею цеху на ізоляторному заводі. Виховує сина.

Володимир Лучишин – виконавчий директор ТРК «Львівська хвиля», за спеціальністю – журналіст і працює на радіо з 1996 року. Вчився у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Народився 1973 року у Львові. Одружений.

Володимир Лучишин популяризує здоровий спосіб життя. Торік він взяв участь у змаганнях Samsung Bosphorus Cross і переплив Босфор.

Роман Федишин є депутатом Львівської міської ради і власником найбільшого у Львові ринку сільськогосподарської продукції – «Шувар». Цього скликання він – безпартійний висуванець «Об’єднання «Самопоміч». Попереднього, 6-го, був позафракційним, позапартійним, а коли став депутатом у 2006 році, то був у фракції Блоку Юлії Тимошенко. У тому ж 2006 році на нього зробили замах, підірвавши його машину. Роман Федишин не постраждав.

Кандидат народився 1969 року у Львові. В юності займався гандболом, але через травму спортивну кар’єру завершив.

Починав навчання у Запорізькому індустріальному інституті, згодом перевівся на навчання у Львівський торгово-економічний інститут, отримав спеціальність товарознавця. «Шувар» Роман Федишин очолив у 1993 році.

Роман Федишин має орден «За заслуги» III ступеня і є головою Федерації гандболу України у Львівській області та президентом ГК «Галичанка». 

Читайте також: Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» Європейської солідарності

Парасковія Дворянин є депутаткою Львівської обласної ради від «Об'єднання «Самопоміч», куди на минулих виборах ішла під номером один у партійному списку. З 2015 до 2017 була першою заступницею голови Львівської облради, але на початку квітня 2017 року депутати проголосували за її звільнення. Депутатка подала до суду і у листопаді того ж року Окружний адмінсуд визнав незаконним рішення про її звільнення. Обласна рада подала апеляцію на рішення суду, який визнав звільнення Парасковії Дворянин незаконним. 15 лютого 2018 року суд відхилив апеляцію депутатки, натомість задовільнив позов облради і визнав дії депутатів і керівництва законними.

Кандидатка народилась 1971 року у Львові, закінчила факультет журналістики Львівського університету. Згодом повернулась в ЛНУ уже як викладачка кафедри радіомовлення і телебачення. З 2014 року також працює викладачем інституту права і психології «Львівської політехніки» на кафедрі журналістики та засобів масової комунікації.

Парасковія Дворянин є директоркою інформаційних проектів ПрАТ «ТРК Люкс», тут вона починала кар'єру із кореспондентки. Також працювала у газеті «За Вільну Україну».

Також вона – член політичної ради, голова обласної організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Виховує доньку.

Андрій Шевців є депутатом Львівської міської ради 7-го скликання, висуванець «Об’єднання «Самопоміч».  З 2010 року працює у Львівській міській міські раді. Був помічником міського голови, згодом начальником управління внутрішньої політики департаменту «Адміністрація міського голови».

У 2008 закінчив училище ресторанного сервісу та туризму, у 2013 році – Львівський національний університет за спеціальністю «Менеджмент туристичної індустрії».

31-річний Андрій Шевців – львів'янин, неодружений.

Андрій Закалюк є директором ліцею «Львівський», а раніше очолював школу-інтернат №2, де провів реформу, перетворивши заклад у ліцей: більшість дітей з інтернату повернули у родини, а для сиріт створили комфортну квартиру, де вони готуються до дорослого життя. Андрій Закалюк разом із дружиною також прийняли у сім'ю дівчинку з інтернату.

За фахом він історик, навчався у Львівському університеті.

Читайте також: Тато для інтернату. Директор, який руйнує стереотипи і дає учням «Оскари»

Юлія Хомчин є депутаткою львівської міської ради. Безпартійна, але у 2015-му році пройшла за виборчим списком «Об'єднання «Самопоміч».

Юлія Хомчин багато років працювала у Мистецькому об'єднанні «Дзиґа» із Маркіяном Іващишиним, була співорганізаторкою низки міжнародних культурних проєктів та фестивалів Львова. З 2014 року до 2019 року працювала помічницею народної депутатки ВРУ попереднього скликання Ірини Подоляк.

Читайте також: Культура здатна приносити гроші. Розмова з керівницею інституту стратегії культури

У міській раді займається культурою, молодіжною політикою та спортом. Також вона є директоркою Інституту стратегії культури та працює над створенням муніципального фонду культури.

Народилась Юлія Хомчин 1984 року у Галичі на Івано-Франківщині. У 2007 році закінчила Львівський державний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». А рік перед тим – інститут гуманітарних та соціальних наук.

Одружена, виховує сина.

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня. Керівництво держави запевняє, що вони відбудуться навіть попри пандемію коронавірусу.

Вікторія Савіцька

 

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!