14-річна дівчинка з хворобою Кавасакі у Львові одужує і готується до виписки

2414 0
Дитина ще деякий час має бути під наглядом педіатра, судинного хірурга та кардіолога.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

14-річну Софійку, яка на початку вересня потрапила в реанімаційне відділення Львівського ОХМАТДИТу з двобічною пневмонією та хворобою Кавасакі, вже готують до виписки. Про це Tvoemisto.tv повідомив заступник директора Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ із хірургічної частини Богдан Мальований.

«Стан дівчинки нормалізувався, у неї спостерігається позитивна динаміка. З реанімації її вже перевели в педіатричне відділення», – каже Богдан Мальований.

Читайте також: У Львові тримісячну дівчинку госпіталізували з підозрою на коронавірус

Лікар також зазначив, що загроза її здоров’ю вже минула. Цілком ймовірно, що до кінця цього тижня Софійку випишуть з лікарні додому. Попри те деякий час дитина ще має бути під наглядом педіатра, судинного хірурга, кардіолога.

Нагадаємо, при поступленні в лікарню ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію у Софійки був від’ємний, проте ІФА-тестування показало, що дівчинка перенесла коронавірусну інфекцію. Після у неї виявили ускладнення – рідкісний синдром Кавасакі. Дівчина потребувала дороговартісного лікування препаратом «Біовен». За один день вдалось зібрати всю необхідну суму – 225 тисяч гривень.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!