17-річну Вікторію, яка тривалий час перебувала на ШВЛ у Львові, виписали додому

2349 0
Дівчині потрібна буде ще тривала реабілітація.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

17-річна Вікторія з Ходорова, яку від березня лікували у Львівській обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ і в якої легені були уражені на 90%, виписали додому. Про це у коментарі Tvoemisto.tv зазначив заступник директора з хірургічної частини Богдан Мальований.

Читайте також: Коли дитина боїться дихати. Як Сovid-19 впливає на дитячу психіку

За його словами, стан дівчини покращився і її минулої п’ятниці, 23 квітня, уже виписали додому.

«У дівчини було тотальне ураження легень. Спочатку її підключили до апарату ШВЛ, а згодом і ЕКМО. Її виписали додому, але на Вікторію ще чекає довготривала реабілітація. Її вона буде проходити за місцем проживання», – каже Богдан Мальований.

17-річна Вікторія на лікуванні в ОХМАТДИТі від коронавірусу та пневмонії перебувала більше двох місяців.

Як розповідав раніше для Тvoemisto.tv батько дівчини Олег Магега, його доньці стало погано на початку березня. Вікторія була у Самборі, де навчається, у неї піднялася температура. Батько відразу поїхав за нею автівкою та завіз у ходорівську лікарню. Дівчині зробили тест на коронавірус, він виявився позитивним. Стан дівчини був важкий, тож медики викликали швидку і повезли її до Львова в ОХМАТДИТ.

Читайте також: Пацієнтку ОХМАТДИТу у Львові, що мала 90% ураження легень, відключили від ШВЛ

Спочатку Вікторію під’єднали до кисню, а коли її стан не покращувався, вона почала задихатися, забрали в реанімацію та підключили до апарату ШВЛ. У дівчини були настільки уражені легені, що на якомусь етапі одна легеня просто розірвалася. Торакальний хірург підключив її до рідкісного апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО).

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!