5 Головних новин. Дорожчають газ і валюта та змінилися правила адаптивного карантину

4213 0
Найважливіше за 22 липня.
Фото:  Planet Hotels

Фото: Planet Hotels

1. У липні газ для населення подорожчає на 7%. Вартість газу для населення в липні становитиме 2 грн 30 коп. без урахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу.

«Світові ціни на газ традиційно падають в період низького попиту і ростуть напередодні опалювального сезону», – заявив голова правління Нафтогазу Коболєв.

Читайте також: Медики розповіли про стан хворих із ботулізмом на Львівщині

2. В Україні знову дорожчає валюта. що це означає. НБУ станом на середу, 22 липня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 27,66 гривні/долар. Третій день поспіль гривня слабшає – цього разу на 30 копійок у порівнянні з попереднім показником. Водночас офіційний курс гривні до євро встановили на рівні 31,67 гривні/євро, тобто гривня ослабла на 39 копійок. Економіст Ростислав Слав’юк називає три фактори, чому так відбувається.

3. У МОЗ оновили правила адаптивного карантину, що змінилось. Як пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на засіданні уряду 22 липня, основна зміна полягатиме в розподілі регіонів України, залежно від ситуації з захворюваністю на коронавірус на зони – «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону».

Читайте також: Укрзалізниця призначила ще два поїзди через Львів

Область зможе перебувати у «зеленій зоні», якщо:

  • завантаженість ліжок становить не більше 50%,
  • середня кількість тестувань – не менше 24 на 100 тис. населення,
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування – не більше 11%,
  • показник динаміки зростання випадків інфікування – до 10%.

4. В області зафіксували 124 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 22 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 8 353 випадків. За весь період карантину одужали 1 832 людей, померли – 212.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 607 ПЛР-тестів. У холодильнику залишилася 621 проба.

В Україні за добу 829 нових хворих на Covid-19. Разом – 60 995 особи. Вилікувалися – 33 172 (плюс 973), а померло 1 534 (плюс 16).

Читайте також: Чорногорія заборонила в'їзд туристам з України, що подорожують автомобілем

5. Вболівальників знову впускатимуть на футбольні матчі. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов погодив допуск у тестовому режимі глядачів на матчі плей-оф УПЛ за путівку в другий кваліфікаційний раунд Ліги Європи, які відбудуться 25 і 29 липня. Трибуни стадіонів, де відбуватимуться матчі, будуть заповнені на 25%. Окрім дотримання дистанції глядачі та учасники поєдинків будуть зобов’язані дотримуватись карантинного режиму.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!