5 Головних новин. Карантин в Україні до 1 листопада та будівельники пошкодили 100-річного лева

2229 0
Найважливіше за 25 серпня.
Фото: dollartrip.com

Фото: dollartrip.com

1. В Україні хочуть продовжити карантин до 1 листопада і заборонити в’їзд іноземцям. Кабінет міністрів пропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада через велику кількість інфікованих коронавірусом людей, яких виявляють щодня. Цю пропозицію підтримує президент Володимир Зеленський, повідомляє його офіс.

Окрім того, через зростання захворюваності на коронавірус у світі, Кабмін розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у червону зону епідемії, терміном у 30 днів.

Читайте також: Зневага Прапора України. Софія Федина вимагає притягнути до відповідальності президента Зеленського

2. В області зафіксували 136 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 25 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 13 389 випадків. За весь період карантину одужали 3 871 людей (плюс 74), померли – 364 (плюс 6).

Лабораторні центри провели 564 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 104.

В Україні за добу 1 658 нових хворих на Covid-19. Разом – 108 415 особи. Вилікувалися – 52 870 (плюс 346), а померло 2 318 (плюс 25).

Читайте також: Верховна Рада погодила виділення кредитних коштів на будівництво північної об’їзної Львова

3. МОЗ оновило правила навчання. Кому можна у школу без масок та що робити, коли виявили хворого на Covid-19. Як заявив міністр охорони здоров’я Степанов, після того, як були оновлені рекомендації ВООЗ та після спілкування з міжнародними експертами та освітянами, Міністерство внесло зміни до протиепідеміологічних заходів.

Зокрема, у випадку підтвердження коронавірусної хвороби у когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію.

4. У Львові на вул. Богдана Хмельницького біля колишньої фабрики Бачевських будівельники пошкодили понад 100-річну скульптуру леву. За словами керівниці управління охорони історичної спадщини ЛМР Лілії Онищенко, це зробили працівники компанії «Онур» під час ремонту дороги.

Чиновниця каже, що скульптуру будуть реставрувати за кошти винуватця.

Читайте також: У дитячій лікарні Львова рятують 10-місячну дитину, яка випала з балкона

5. Фото дня. У Львові тестують фонтан на площі біля Оперного театру. Фонтан буде і музичний, і світловий. Два рази на день – о 12:00 та о 18:00 – тут будуть відтворювати композиції львівських виконавців. У вечірній час фонтан підсвічуватимуть RGB та LED світильниками білого кольору.

Раніше фонтан планували відкрити до Дня незалежності, але згодом відкриття перенесли на вересень.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!