5 Головних новин. Коронавірус не залежить від сезонності та Албанія та Болгарія у «червоній» зоні

2057 0
Найважливіше за 28 липня.
ФОТО: FREEPIK

ФОТО: FREEPIK

1. На Львівщині 4-річний хлопчик ледь не втопився у басейні. Дитина – у реанімації. В одному із районів Львівщини 4-річний хлопчик упав у басейн і пробув там близько 5-ти хвилин.

Як розповіла Tvoemisto.tv директорка Львівської обласної дитячої лікарні »Охматдит» Олександра Бурда, черепно-мозкової травми у хлопчика не виявили, у нього – неврологічна симптоматика та проблеми з дихальною системою.

Читайте також: Німеччина безкоштовно тестуватиме українців на Covid-19

2. В області зафіксували 147 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 28 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 9 099 випадків. За весь період карантину одужали 2 118 людей, померли – 245.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 742 ПЛР-тести. У холодильнику залишається 242 проби для дослідження.

В Україні за добу 919 нових хворих на Covid-19. Разом – 66 575 особи. Вилікувалися – 36 744 (плюс 622), а померло 1 629 (плюс 13).

3. МОЗ оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон. Зокрема, до списку країн «червоної зони» потрапили Албанія, Болгарія, Молдова, Білорусь, Румунія, Росія, США, Ізраїль, Вірменія. Натомість до «зеленої зони» – Єгипет, Чехія, Греція, Польща, Хорватія, Італія, Кіпр, Туреччина, Словаччина та Німеччина.

Читайте також: На Львівщині зніматимуть історичний фільм

Після повернення з «червоної» країни пройти обсервацію чи здати ПЛР-тест. До слова, зробити це платно можна у львівському аеропорту.

4. ВООЗ спростувала інфрмацію про те, що пандемія коронавірусу залежить від сезонності. Спікерка організації Маргарет Харріс зазначає, що коронавірус не поводить себе як грип чи інші сезонні захворювання.

Поки люди досі думають про сезони, пандемія розповсюджується однією великою хвилею зі своїми піками і спадами.

5. Як рятують найстарішу у Львові сакуру. Біля входу у Парк культури рятують стареньку сакуру, про яку розповідають ще старожили. Замість того, щоб зрізати старе дерево, директор Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького Олександр Молодий організував їй металеву конструкцію для підпорки гілок, що залишилися.

Читайте також: Кому вдалось запустити безкоштовний громадський транспорт і чому Львову до цього далеко

Водночас в управлінні екології ЛМР зазначили, що найстаріша у Львові сакура прожила би і більше, якби кілька десятків років тому тут не облаштували сходи у варварський для дерева спосіб.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!