5 Головних новин Львова. Звільнять керівника лабораторного центру та дозволили громадський транспорт

2891 0
Найважливіше за 22 червня.
Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

1. Карантин на Львівщині продовжили до 30 червня, але дозволили роботу транспорту. Разом з тим, як повідомив заступник голови ЛОДА Тарас Грень, від завтра дозволили офіційно відновити пасажирські перевезення в межах області, але з обмеженнями: заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, а кількість пасажирів не може перевищувати кількість місць для сидіння.

Також, як розповів керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, наразі епідситуація на Львівщині погіршується, тому більшість обласних лікарень мають пристосувати до прийому хворих на Covid-19.

Читайте також: У МОЗ пояснили, чому на Львівщині багато хворих на коронавірус

2. Очільник МОЗ Максим Степанов заявив про звільнення керівника Львівського лабораторного центру Романа Павліва. Хто саме очолить центр Степанов не повідомив, однак, за його словами, нинішнє керівництво не справляється з тією кількістю тестів, які щодня надходять у лабораторію.

Водночас, як повідомив Tvoemisto.tv керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, наразі обов’язки керівника лабораторного центру виконує Олег Когут, а Роман Павлів перебуває на лікарняному.

3. На Львівщині зафіксували 200 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 22 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 3 980 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 674 людей, померли – 114.

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри провели 736 ПЛР-тестів, з яких 200 – позитивні. Серед них з нових проб ПЛР-тестів зробили 468, і з них 129 – позитивні.

Читайте також: Тепер в Україні інакше визначатимуть, в яких регіонах посилювати карантин. Що змінилося

В Україні за добу 681 нових хворих на Covid-19. Разом – 37 241 особи. Вилікувалися – 16 642 (плюс 133), а померло 1 012 (плюс 10).

4. Справу львівської чиновниці Інни Свистун, яку підозрюють у службовій недбалості, передали до суду. За версією правоохоронців, із 2013 до 2018 роки чиновниця застосовувала для розрахунків з окремими орендарями комунальних приміщень орендну ставку нижчу, ніж це передбачено вимогами чинного законодавства. Внаслідок цього бюджет Львова недоотримав 1,2 млн гривень.

Натомість Інна Свистун каже, що договори укладали за формулою, що затверджена ухвалою сесії ЛМР.

Читайте також: Смугу громадського транспорту на Стрийській ліквідували

5. В Україні дозволили провести основну сесію ЗНО, що триватиме з 25 червня по 17 липня. «МОН, Український та регіональні центри оцінювання якості освіти, пункти тестування готові провести ЗНО-2020 у безпечних умовах згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря України», – зазначила в. о. міністерки освіти і науки Любомира Мандзій.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!