5 Головних новин. На Львівщині дозволили роботу дитсадків та з 1 серпня подорожчає електрика

3225 0
Найважливіше за 13 липня.
Фото: Culture.pl

Фото: Culture.pl

1. На Львівщині дозволили роботу дитячих садків. Рішення поширюється на дитячі садочки усіх форм власності. Працювати вони мають за окремими протоколами. Також комісія дозволила роботу інклюзивно-ресурсних центрів.

Водночас заклади дитячого оздоровлення наразі будуть зачинені. Але комісія дозволила роботу базам відпочинку.

Читайте також: Американські педіатри закликають повернутися восени до нормального навчання у школах

2. В області зафіксували 104 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 13 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 7 107 випадків. За весь період карантину одужали 1 113 людей, померли – 186.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 548 ПЛР-тестів. У холодильнику залишається 132 проби для дослідження.

В Україні за добу 612 нових хворих на Covid-19. Разом – 54 133 особи. Вилікувалися – 26 503 (плюс 385), а померло 1 398 (плюс 15).

3. В Україні подорожчає електрика. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, з 1 серпня збільшить тариф на передачу електроенергії на 54,6% – до 240,23 грн/МВт-год без ПДВ. Раніше тариф «Укренерго» пропонувалося підвищити удвічі.

Читайте також: Коли почнуть будувати першу за часів незалежності православну церкву в центрі Львова

4. У Львівському обласному лабцентрі – спалах Covid-19. Із коронавірусною інфекцією у обласній інфекційній лікарні Львова перебувають шестеро працівників центру.

«Це не люди, які безпосередньо проводять дослідження, це у відділах. Там в сім’ях були хворі, у двох працівниць чоловіки були хворі, а потім і вони. Ці люди займались різними роботами, у нас же не тільки коронавірус зараз актуальний. У лабораторії у нас якраз добре, там люди дотримуються режиму, працюють в костюмах», – сказав директор обласного лабцентру Роман Павлів

5. У МЗС кажуть, що Євросоюз ще не скоро відкриє українцям кордони. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадав, що в Україні, за останніми даними, «невтішні цифри» – 62 хворих на 100 тисяч населення. При тому, що в ЄС, наприклад, ця цифра становить 16,3 людини на 100 000 населення.

Читайте також: У Солонці за 2 млн доларів продають будинок родини львівського генерала Павла Ткачука

За словами глави МЗС, зняття обмежень на в’їзд до Шенгенської зони можна очікувати після того, як показник в Україні буде або дорівнювати середньому показнику в ЄС, або буде нижчим.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!