5 Головних новин. Польща дозволила авіасполучення з Україною та коли запрацюють дитячі садочки

2039 0
Найважливіше за 1 липня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. Час нових рішень? Або чи можна відкривати дитячі садочки у Львові. 26 червня комісія техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій міськради Львова провела позапланове засідання, на якому внесла зміни до свого попереднього рішення. Серед іншого, комісія ТЕБ і НС дозволила працювати приватним дошкільним закладам. Дозвіл дали в завуальованій формі.

Читайте також: Хибне призначення. Університет у Львові пояснив, чому проти т.в.о міністра Шкарлета

2. На Львівщині зафіксували 143 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 1 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 5 578 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 800 людей, померли – 146.

За минулу добу лабораторії провели 1 637 тестів, нові – 1 382. З них 92 хворих на Covid-19.

В Україні за добу 664 нових хворих на Covid-19. Разом – 44 998 особи. Вилікувалися – 19 548 (плюс 433), а померло 1 173 (плюс 14).

Читайте також: Поліклініка Львівського онкоцентру запрацювала у новому приміщенні

3. Із 1 липня українці не зможуть самостійно обирати постачальника газу. Кабінет міністрів України переніс перехід на ринкові ціни газу для населення ще на один місяць – із 1 липня на 1 серпня. В. о. міністерки енергетики Ольга Буславець пояснила, що рішення ухвалили, оскільки досі не визначили постачальника «останньої надії» – компанію, яка постачатиме газ тим споживачам, з якими не захоче мати справу жодна інша компанія-постачальник.

4. Польща дозволила авіасполучення з Україною, але з обмеженнями. Авіапасажири, які прилетіли до Польщі, тепер можуть не проходити 14-денний карантин. Однак в’їзд у Польщу, як і раніше, дозволений лише окремим категоріям українців, адже ЄС не повноцінно відкрив кордони з Україною. Право на в’їзд у Польщу мають лише громадяни Польщі, ті, хто мають дозвіл на проживання або працівники з України. Із 1 липня зі Львова до міст Польщі полетить WizzAir, а з 2 липня зі Львова до Варшави полетить LOT.

Читайте також: У Львові обмежили час роботи ресторанів

5. У Львові заявляють про рейдерське захоплення колишнього клубу Picasso. Львівська міськрада заявила про рейдерське захоплення приміщення на Зеленій, 88, де був клуб Picasso. У коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко заявив, що під час зустрічі з орендарями їх інтереси представляли адвокати, які ж публічно представляли позицію забудовників готелю на Дорошенка, 2 та Гранд Готелю. Йдеться про Олексія Різника, який є адвокатом ТзОВ «Винниківська тютюнова фабрика», львівського бізнесмена Григорія Козловського, який є власником Гранд Готелю, а його донька – нового готелю на Дорошенка, 2.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!