5 Головних новин. У Львів знову їде Степанов та газ для людей у серпні подорожчає

1641 0
Найважливіше за 5 серпня.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

1. Завтра до Львова приїде міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Причину візиту не повідомляють, як і місця, які відвідає міністр.

Нагадаємо, що минулого разу міністр охорони здоров’я Максим Степанов приїжджав на Львівщину 22 червня. Це було спричинено різким зростанням кількості хворих на Covid-19 та чергою з аналізів. Тоді він заявив про кадрові зміни у лабораторному центрі та департаменті охорони здоров’я, втім вони так і не відбулися. 

Читайте також: У Львові від коронавірусу помер бізнесмен Михайло Коропецький

2. В області зафіксували 156 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 5 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 10 223 випадків. За весь період карантину одужали 2 629 людей, померли – 275.

Лабораторні центри провели 1 470 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 788.

В Україні за добу 1 061 нових хворих на Covid-19. Разом – 74 219 особи. Вилікувалися – 40 613 (плюс 737), а померло 1 764 (плюс 26).

3. У серпні газ для населення подорожчає. Серпнева ціна на природний газ для побутових клієнтів ГК «Нафтогаз України» становить 3,24 грн/куб.м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки) в межах тарифу «Місячний».

Читайте також: Яким може бути 1 вересня в українських школах

«Ціна газу зросла на 0,27 грн/куб.м через те, що ринок входить у сезон високих цін, який зазвичай настає з наближенням опалювального періоду», – говорять у «Нафтогазі».

4. Фірму родини депутата Козловського оштрафували на 170 тисяч гривень за самовільні роботи у пам’ятці.

Власників будівлі на вулиці Січових Стрільців, 2 оштрафували на 170 тисяч гривень за самовільні роботи в пам’ятці архітектури. За словами голови адмінкомісії ЛМР Москаленка, представнику власника вручили припис від управління охорони історичної спадщини про припинення робіт, але роботи тривали. Крім цього, власники не надали документів на проведення робіт.

Читайте також: Ще два садочки у Львові закрили через коронавірус у працівників

5. Для відкриття перинатального центру у Львові бракує ще 18 мільйонів гривень. У Львівському обласному перинатальному центрі завершують ремонт гінекологічного корпусу. Для нього вже закупили сучасне медичне обладнання на понад 11 млн грн. Обладнання доставили до Львова, однак воно чекатиме ще кілька місяців до завершення реконструкції.

Також обласна влада вишукує гроші, аби закупити решту обладнання та відкрити повністю відновлений перинатальний центр.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!