5 Головних новин. У Львові можуть заборонити фітнес-центри, кінотеатри та богослужіння всередині церков

4678 0
Найважливіше за 31 липня.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

1. Львів потрапив у помаранчеву зону через ситуацію з Covid-19. Що це означає. Рішення Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запрацює з 3 серпня. Забороняється:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

Читайте також: Ще понад сотня медпрацівників отримає допомогу через Сovid-19

2. Головний санлікар Львівщини просить заборонити богослужіння у всередині церков. Керівник Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів подав у ЛОДА подання з проханням заборонити богослужіння в приміщеннях храмів, замінити посуд для причастя на одноразовий та ретельніше перевіряти священнослужителів на ознаки коронавірусу.

Як і очільник МОЗ Максим Степанов, головний санлікар Львівщини називає храми одним із основних джерел поширення коронавірусу.

3. В області зафіксували 147 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 31 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 9 526 випадків. За весь період карантину одужали 2 314 людей, померли – 260.

Читайте також: На Львівщині заступника начальника слідчого відділу поліції затримали на хабарі у 8 тис. доларів

Лабораторні центри провели 923 ПЛР-тест. Залишок проб у холодильнику становить 1 340.

В Україні за добу 1 090 нових хворих на Covid-19. Разом – 69 884 особи. Вилікувалися – 38 752 (плюс 598), а померло 1 693 (плюс 20).

4. У Львові через коронавірус закривають два дитячі садки. Зокрема, з середи ми призупинено освітній процес в дитячому садочку № 12 на вул. О. Довбуша, бо у вихователя підтвердили позитивний ПЛР-аналіз.

Також із понеділка закривають садочок № 92 (вул. Карпатська). У навчальному закладі виявили Covid-19 у психолога.

Читайте також: У 27 Форумі видавців візьме участь авторка світового бестселера

5. Львів’ян запрошують на безкоштовний блошиний ярмарок. Наступної неділі, 9 серпня, у дворику ратуші на площа Ринок, 1 відбудеться блошиний ярмарок «Тлум & Крам».

Вхід для відвідувачів вільний. Працювати ярмарок буде з 11:00 по 19:00, однак кількість учасників – обмежена.

Цього разу організатори зосередилися не на одязі, а на аксесуарах, речах для домашнього вжитку, посуді, килимах, декорі, книгах, платівках тощо.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!