5 Головних новин. Як заповнені львівські лікарні з Covid-19 та МОЗ оновило список країн «зеленої» зони

2140 0
Найважливіше за 19 липня.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

1. МОЗ оновило список країн «зеленої» зони, після повернення з яких не потрібна самоізоляція. Міністерство охорони здоров’я змінило критерії країн «зеленої зони» і збільшило поріг активних хворих Covid-19 з 40 до 55 осіб на 100 тис. населення.

Тому до списку країн «зеленої» зони потрапили ще кілька країн. Зокрема, йдеться про такі країни: Албанія; Болгарія; Румунія; Єгипет; Сербія; Чехія.

Читайте також: Зі Львова відкриють прямий рейс до Варни

2. В області зафіксували 109 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 19 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 8 000 випадків. За весь період карантину одужали 1 424 людей, померли – 208.

Міські лабораторії провели 546 тестів. Ще 366 проб залишаються в роботі.

В Україні за добу 731 нових хворих на Covid-19. Разом – 58 842 особи. Вилікувалися – 30 879 (плюс 354), а померло 1 485 (плюс 8).

3. Як заповнені львівські лікарні, де лікують хворих на коронавірус. У львівських стаціонарах лікуються 909 пацієнтів із Covid-19. Найбільше хворих у обласній інфекційній лікарні – 170.

Читайте також: Рукотворний Covid-19 та плівки суддів, які захоплювали Україну. Висновки тижня, що минув

148 пацієнтів лікуються у Центрі легеневого здоров’я, 49 – у 8 міській клінічній лікарні, 51 – у 1-й міській клінічній лікарні, 124 – у госпіталі ветеранів війни та репресованих у Винниках, 74 – у Стрийській міській лікарні, 46 – у Кам’янка-Бузькій лікарні, 68 – в Стебницькій міській лікарні. Ще 18 хворих перебувають у Сокальській центральній районній лікарні, 32 –.в Рудківській лікарні, 32 – в лікарні Новояворівська, 83 – в Львівській лікарні швидкої допомоги та троє в «Охматдиті».

4. Львівський завод виготовив для армії близько десяти нових танків. Львівський бронетанковий завод, що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало для потреб Міністерства оборони України чергову партію відремонтованих та модернізованих танків Т-64.

За словами керівника підприємства Віктора Андрощука, фахівці підприємства покращили тактико-технічні характеристики танків: встановили новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійні прилади тощо.

5. У міськраді Львова заявляють про незаконне будівництво на Науковій. У міськраді Львова заявляють про незаконне будівництво на вулиці Науковій, 7а.

Читайте також: Як обрати безпечний приватний дитсадок. поради МОН

За словами заступника міського голови за містобудування Любомира Зубача, самовільне будівництво ведуть біля закладу Odeon.

«Без жодного документа, без дозволу на будівельні роботи, без оформлення земельної ділянки і в будні, і в свята – будують. Так звана реформа Архбудконтролю – золотий час для незаконних забудовників. Вони підняли голови, бо уряд зв’язав руки міським ДАБІ», – каже він.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!