5 Головних новин. ЄС не відкриє кордон для українців та на площі Ринок створять мистецький простір

22786 0
Найважливіше за 27 червня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. ЄС не відкриватиме кордони для українців з 1 липня. Дипломати вирішили відкрити з 1 липня доступ для країн, де рівень коронавірусної інфекції дорівнює або нижче середнього показника по ЄС за останні два тижні на 100 000 жителів. В Україні число нових випадків за останні два тижні перевищує середній показник по ЄС.

Читайте також: Україна потрапила до переліку країн із високими темпами поширення коронавірусної інфекції

2. На Львівщині зафіксували 168 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 27 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 5 004 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 737 людей, померли – 131.

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри провели 1226 ПЛР-тестів, з яких з нових проб – 1103. З них позитивні – 168, а з нових проб – 108. Серед них – 53 мешканці Львова.

В Україні за добу 948 нових хворих на Covid-19. Разом – 42 065 особи. Вилікувалися – 18 701 (плюс 402), а померло 1 110 (плюс 24).

Читайте також: Запах антисептика та не усі в масках. Репортаж із карантинного Інтерсіті зі Львова

3. МВС планує значно підняти штрафи за перевищення швидкості. «Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу. Якщо людина перевищила до 50 км/год, то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 гривень, якщо більше 50 км/год – 510 гривень. Ми підготували законопроєкт, щоб цифра була значно більшою – 3400 гривень для тих, хто перевищив більше ніж на 50 км/год», – заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

4. Хто може не проходити 14-денну обсервацію і після поїздок до яких країн. Перелік і правила. Із 15 червня в Україні запровадили адаптивний підхід до самоізоляції/обсервації українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону. Країни ділять на дві зони, відповідно до кількості активних випадків Covid-19 на 100 тис. населення. Зокрема, із «червоної зони» (де показник більший, ніж 40 активних випадків на 100 тис. населення), людей будуть відправляти на обсервацію/самоізоляцію на 14 днів після перетину кордону. Із «зеленої зони» (де показник менший, ніж 40) – матимуть змогу не проходити самоізоляцію.

Читайте також: Із наступного року ДПА з математики у формі ЗНО стане обов’язковою

5. На площі Ринок хочуть створити інклюзивний мистецький простір за 5 млн гривень. Із середини серпня у Львові на пл. Ринок, 42 планують розпочати реставраційно-ремонтні роботи у нежитлових приміщеннях. Тут буде інклюзивний мистецький центр. За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, робоча група напрацювала концепцію цього центру. Зараз проєкт проходить експертизу. 

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!