5 ключових рішень засідання РНБО

3273 0
Учора, 18 лютого, вечірнє засідання РНБО ухвалило низку заходів, які мають допомогти покращити оборону та мінімізувати втрати. Обговорювали можливість введення воєнного стану, перегрупування армії, залучення іноземних миротворців, створення воєнного кабінету.

1. РНБО дала згоду на ухвалення змін до закону про правовий режим воєнного стану. Громадяни і влада мають бути готові до будь-якого розвитку подій, навіть за найгіршим сценарієм. РНБО напрацює детальні зміни до цього закону, щоб він зміг ефективно працювати.

2. Ухвалено рішення звернутися до ООН та Європейського Союзу й дозволити цим інституціям вводити миротворців на територію України, аби допомогти підтримати мир і безпеку.

3. РНБО дозволила участь України в міжнародних військових навчаннях у 2015 році. Обговорено план проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил на території України та поза її межами, а також співпраця з підрозділами Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Читайте також: 5 результатів Мінських домовленостей

4. Підрозділи української армії перегрупують, ураховуючи нову лінію зіткнення. Це рішення передбачає: комплексні заходи з посилення безпеки держави, покращення активної оборони, конкретизація завдань Генштабу та Міноборони щодо перегрупування збройних сил.

5. Після засідання повідомили про створення воєнного кабінету. Цей орган має забезпечити координацію дій щодо гарантування безпеки та оборони. До його складу увійшли очільники силових блоків та найвище керівництво країни.

За матеріалами: Українська правда і сайт РНБОУ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!