7 міфів про корисний сніданок

5859 0
Сніданком розпочинається день, і це той час, коли організм має отримати найкорисніші продукти, які треба вміти правильно поєднувати. Однак деякі традиційні уявлення про сніданок, на думку дієтологів, можна зарахувати до категорії міфів.
фото: ukr.vzpharm.com.ua,hochu.ua,ukrslovo.net,elle.pp.ua,vidomosti-ua.com,kakotvet.com

фото: ukr.vzpharm.com.ua,hochu.ua,ukrslovo.net,elle.pp.ua,vidomosti-ua.com,kakotvet.com

1.  Йогурт, який ви з’їли на сніданок, допомагає підтримувати хороший імунітет. На жаль, здебільшого йогурти, куплені в супермаркеті, не містять рекламованих живих бактерій. Найчастіше у їх виробництві використовують сухі суміші, які не мають ні грама молочнокислих бактерій і ферментів. Термічна обробка, що готує йогурти до тривалого зберігання, також руйнує корисні мікроорганізми. Тому краще обирати йогурти без наповнювачів, барвників і фруктових добавок. Термін зберігання натурального продукту – не більше 2 тижнів. І пам'ятайте, що звичайний кефір принесе вашому шлунку набагато більше користі.

2. Свіжовичавлений сік вранці – заряд бадьорості на цілий день. Пити фруктовий або овочевий сік зранку можна. Кислоти, що містять в ньому, подразнюють слизову оболонку шлунка і можуть викликати нудоту, печію, відчуття тяжкості. Кислота також може руйнувати зубну емаль. Склянкою соку корисно завершити обід або вечерю.
 

3. Мюслі – баланс вітамінів і мінералів. У виробництві мюслі крупи обробляють спеціальним чином, доводячи до стану швидкорозчинних пластівців. Більшість корисних речовин безповоротно губляться. До того ж в мюслі додають штучні підсолоджувачі. Значно корисніше приготувати на сніданок звичайну вівсянку. Її смак можна змінювати щодня, додаючи свіжі фрукти в різних поєднаннях.

4. Банани містять занадто багато калорій. Навпаки, саме банани необхідні організму вранці. Вони містять мало кислот і володіють унікальною здатністю обволікати шлунок, готуючи його до щоденної роботи. Банани містять безліч корисних речовин: фосфор, лізин, вітамін С. Цей фрукт активізує роботу головного мозку, знижує хвилювання і почуття тривоги.

5. Коричневий цукор корисніший від білого. Тростинний (коричневий) цукор, справді містить корисні вітаміни та мікроелементи: калій, кальцій, хром, залізо. Але справжній тростинний цукор рідко трапляється на вітчизняних прилавках. Зазвичай виробники видають за нього звичайний білий, підфарбований патокою. Якщо ж ви хочете придбати натуральний продукт, вибирайте темний, липкий і дуже пахучий цукор.

6. Жирним сиром краще не снідати. Мабуть, у цьому випадку все залежить від почуття міри. 1-2 шматочки сиру (близько 70 г) – прекрасний початок дня. Кальцій і білок, що містяться в жирних сортах продукту, добре засвоюються організмом саме вранці. До того ж сир сприяє концентрації уваги, поліпшенню настрою і зниження артеріального тиску.

7. Хліб не бажано, але можна хлібці. Насправді обидва продукти виготовляються із зернових культур з однаковою калорійністю: близько 300 ккал на 100 г. Серед хлібців найкорисніші – цільнозернові. Вони швидко втамовують голод, але не вирізняються особливим смаком чи ароматом.

За матеріалами zdorovia.com.ua

Опублікувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!