7-річний хлопчик зі Львова, у якого виявили правець, перебуває в реанімації

10407 0
Він два тижні тому впав із велосипеда та пошкодив коліна.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Сьогодні, 19 серпня, до Львівської міської дитячої клінічної лікарні потрапив 7-річний хлопчик зі Львова, у якого діагностували правець. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

«Він два тижні тому впав із велосипеда, пошкодив коліна і впродовж інкубаційного періоду у нього виявили ознаки правця. Хлопчик був невакцинований. Зараз його перевели з реанімації Львівської міської дитячої клінічної лікарні до обласної лікарні "Охматдит"», – каже вона.

Читайте також: Що таке правець та як від нього вберегтися. Інфографіка

Також, за словами Наталії Тімко, упродовж останніх чотирьох років це вже восьмий випадок правця серед дітей і другий за 2019 рік. Перший випадок цьогоріч був у червні, коли правець діагностували у 12-річного хлопчика з Яворівського району.

Довідка 

Правець – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами. Від ускладнень, за даними МОЗ, помирає 50% пацієнтів. 

Інфікуватися правцем можна при потраплянні бруду в рану або поріз, внаслідок укусів тварин чи травмування гострими предметами, уламками деревини. Від людини до людини це захворювання не передається.

За словами медиків, захиститись від правця можна лише завдяки вакцинації. Дітям необхідно отримати щеплення у віці 2, 4, 6 і 18 місяців. У віці 6 і 16 років необхідна ревакцинація. Дорослим потрібно поновлювати щеплення від правця кожні 10 років.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!