86% шкіл на Львівщині припиняють роботу

3637 0
Працюватимуть лише заклади освіти, у яких вакциновано не менше 80% персоналу.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Від четверга, 23 вересня близько 86% закладів освіти на Львівщині припиняють роботу. Навчання учнів у форматі онлайн теж не буде. Таке рішення у зв’язку з переходом України у «жовту» зону прийняла обласна комісія ТЕБ і НС. Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

«Близько 14% закладів освіти області готові продовжувати працювати. Всі інші з четверга будуть змушені тимчасово припинити роботу. Така позиція державної комісії  ТЕБ і НС – онлайн-навчання не буде. Причиною став низький рівень вакцинування працівників закладів освіти, подекуди свідоме саботування зі сторони освітян вакцинальної кампанії.  Відповідальність за функціонування закладу освіти залежить від керівників цих закладів, відповідних відділів освіти та голів громад. Це вимушений крок зі сторони держави, водночас, здоров'я дітей на першому місці», – каже перший заступник голови ЛОДА Андрій Годик.

Працюватимуть лише заклади освіти, у яких вакциновано більше 80% персоналу. На сьогодні такий показник мають усі школи у Моршині та Трускавці. Загалом в області повний курс вакцинації пройшли 37% освітян, 44% - отримали першу дозу.

Таке ж рішення прийняла і міська комісія ТЕБ і НС. Відповідно, з 23 вересня школи і садки Львова, в яких вакциновано 80% працівників, продовжать працювати у звичному режимі.

«Працівники, які не провакциновані хоча б однією дозою, зможуть працювати лише якщо на вході у заклад покажуть негативний результат ПЛР-тесту, який діє протягом 72 годин. Також вхід дозволений освітянам, які перехворіли на коронавірус протягом 6 минулих місяців і мають відповідну довідку. У кожному навчальному закладі буде визначено відповідальну людину, яка слідкуватиме за дотриманням цих правил», – каже міський голова Андрій Садовий.

Додає, що таке рішення дозволить не припиняти навчальний процес та не допустити колапсу медичної системи.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!