Американські педіатри закликають повернутися восени до нормального навчання у школах

8977 0
Дистанційне навчання може призвести до серйозного відставання у знаннях та посилення соціальної ізоляції.
Фото: T1.ua

Фото: T1.ua

Педіатри США виступили із рішучою заявою за повернення дітей до шкіл восени цього року, якщо для їхньої безпеки і збереження здоров’я будуть створені необхідні умови.

У своїх рекомендаціях члени Американської академії педіатрів (ААП) «рішуче виступають за те, щоб уcі приготування до наступного навчального року випливали з кінцевої мети, якою є фізична присутність учнів у школі».

Читайте також: Без смаку та запаху. The New York Times про наслідки від Covid-19, який вражає імунну систему

У рекомендаціях йдеться, що «школи мають визначальний вплив на розвиток дітей та підлітків».

ААП посилається на «вагомі докази», які свідчать, що передача коронавірусу дітьми молодшого віку є рідкісною, частково тому, що в них є менше шансів заразитися ним.

Крім того, ААП, спираючись на американський досвід кількохмісячної давнини, стверджує, що дистанційне навчання може призвести до серйозного відставання у знаннях та посилення соціальної ізоляції. Соціальна ізоляція, у свою чергу, може породити серйозні соціальні, емоційні та медичні проблеми: «фізичне або сексуальне насильство над дітьми та підлітками, вживання наркотиків, депресії та суїцидальні думки». Більше, з цими наслідками мають більше шансів зіткнутися діти з небілих родин, родин з низьким рівнем доходів, а також діти з особливими освітніми потребами.

Рекомендації про повернення до нормального навчання містять вказівки щодо фізичного дистанціювання, прибирання та дезінфекції, миття рук та використання відкритого простору завжди, коли для цього є можливості.

Читайте також: Смерть американської мрії та що до того Україні. Висновки тижня, що минув

ААП стверджує, що дітям початкових класів треба дати можливість ходити до школи щодня, навіть якщо для цього бракує простору: «Школи повинні ретельно зважити переваги суворого дотримання правила про відстань у 6 футів (приблизно 1,83 м – Tvoemisto.TV) між учнями та потенційні негативні наслідки дистанційного навчання».

Педіатри вважають також, що носіння масок дітьми молодших класів, мабуть, не матиме сенсу, оскільки вони не можуть не торкатися обличчя, як наслідок, маски.

У рекомендаціях справді йдеться, що шкільному персоналу загрожує більша небезпека, ніж малим дітям, і їм треба максимально дистанціюватися від інших дорослих – ніяких зборів вчителів, жодних відвідувань школи батьками. І вони наголошують на необхідності врахувати потреби неповносправних учнів або учнів з особливими потребами.

Проте ці рекомендації зовсім не враховують побоювань за своє здоров’я американських вчителів чи їхнє бажання повернутися до нормального навчання. Згідно з урядовою статистикою, майже третина вчителів є старшою за 50 років, а це означає, що вони є у категорії осіб з підвищеним ризиком важкого перебігу Covid-19.

Читайте також: Як у Європі заохочують купівлю електромобілів і як бути з цим на Львівщині

Наприклад, адміністрація публічних шкіл округу Ферфакс у штаті Вірджинія нещодавно оголосила про свої плани відкриття шкіл для учнів, пропонуючи сім’ям вибір між двома днями на тиждень нормальних занять та повністю дистанційним навчанням з додатковими заняттями на третій день для учнів, які їх потребуватимуть. Три профспілки учителів округу виступили проти і заявили, що дистанційне навчання має тривати. «Для наших вчителів повернення до шкіл є переважно неприйнятним, – каже Тіна Вільямс, президент Федерації вчителів округу Ферфакс. – Вони бояться за своє життя, життя своїх учнів та життя своїх близьких».

Нагадаємо, що раніше для Tvoemisto.tv психологиня Ма`ряна Франко ділилася думками щодо шкільної освіти першачків. Адже, перш за все, труднощі виникнуть у них, бо їм необхідно буде адаптовуватися до школи двічі – спершу до онлайн-школи, а потім, по закінченню кризи, до реальної. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Дмитро Борисов

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Цей медіа-продукт був створений TvoeMisto.tv за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст продукту належить виключно TvoeMisto.tv і не обов'язково відображає погляди USAID чи уряду США. Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання або використання будь-яким іншим способом без письмової згоди редакції та відповідного посилання на першоджерело, забороняється. 

This media product was produced by TvoeMisto.tv with the support of the United States Agency for International Development (USAID). The product content is solely TvoeMisto.tv and does not necessarily reflect the views of USAID or the US Government. Reproduction and use of any part of this product in any format, including graphic, electronic, copying or use in any other way without the corresponding reference to the original source, shall be prohibited.  
 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!