Андрій Садовий закликав уряд дати містам більше автономії щодо послаблення карантину

3235 0
Міський голова Львова просить припинити переслідування мера Черкас, який послабив карантин ще до його офіційного завершення.
фото: Надя Марченко

фото: Надя Марченко

Міський голова Львова Андрій Садовий підтримав мера Черкас Анатолія Бондаренка, який послабив карантин у місті, та закликав уряд дозволити містам самостійшо приймати рішення щодо послаблення карантину. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«За всіма публічними перепалками ми ризикуємо забути, що вчимося жити з коронавірусом.
Найменше, що я б хотів зараз отримати – це колапс у органах державної чи місцевої влади. Тому кожен крок має бути виваженим. Моя пропозиція: Уряд має делегувати містам більше самостійності у прийнятті рішень стосовно карантинних обмежень. Таку пропозицію Львів відправив в Кабмін ще в середу. Треба припинити будь-які переслідування мера Черкас. Він висловив думку громади»
, – написав він.

Додамо, що влада Черкас з 1 травня пом'якшила карантин для частини підприємців міста, хоча в Україні такі послаблення заплановані на 11 травня. Після цього поліція відкрила кримінальне провадження. Анатолій Бондаренко своєю чергою заявив, що ослаблення карантину в місті безпечно, а правоохоронних органів він не боїться.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив Анатолію Бондаренку жорсткою реакцією. Потім міський голова Черкас розмістив на своїй сторінці в соцмережі скріншот погроз нібито від заступника голови ОП Сергія Трофімова, але у президента ці повідомлення спростували, натомість Володимир Зеленський у своєму зверненні передав Анатолію Бондаренку «полум’яний привіт». Той із реакцією не забарився і у своєму звернені сказав, що Черкаси «чинитимуть опір» і нагадав історію з рестораном нардепа від «Слуги Народу» Миколи Тищенка, який продовжував частково працювати попри карантин.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!