Антирекорди з Covid-19 в Україні та протести в Білорусі / Навальний в комі. Головне за ніч і минулу добу

2114 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Слово NEWS

Фото: Слово NEWS

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 183 осіб (188 – напередодні). Разом 12 631. Одужало – 3 551 (плюс 101), померло – 344 (6 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 595 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 742.

В Україні Covid-19 виявлено у знову рекордних 2 134 осіб (1 967 за попередню добу). Загальна кількість 98 537 пацієнтів. Одужало – 50 441 (плюс 704), померло – 2 184 особи (плюс 40).

Читайте також: Нахабність вражає. Чому незаконне будівництво на річці Кам’янка досі триває

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 12 631 (деталі – дивися вище), далі Київ – 11 172 осіб (плюс 227), Чернівецька – 8 297 (+ 189) та Рівненська – 8 091 (+ 138 осіб) області.

Найбільше нових випадків за добу зареєстровано у Харківській області (242), у місті Київ (227), у Чернівецькій (189), Львівській (183), Івано-Франківській (168), Одеській (127) і Тернопільській (115) областях.

За добу 19 серпня зафіксовано одразу три антирекорди: Covid-19 підтвердили 2 134 особам, було госпіталізовано 407 хворих, померли 40 пацієнтів.

Covid-19 – Головне. З 24 серпня знову змінюють поділ України на карантинні зони. До «червоної» зони віднесуть: місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський, Радивилівський та Рівненський район Рівненської області; місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський райони Чернівецької області. Львів, як і більша частина області, увійшли до «помаранчевої» зони.

У Львівській міській раді через спалах коронавірусу серед депутатів та працівників перенесли сесію, яка мала відбутися нині.

Читайте також: Львівська обласна лікарня з 26-го серпня почне приймати хворих на коронавірус

З 1 вересня від туристів, що подорожують до Єгипту, вимагатимуть негативний результат ПЛР-тесту на Covid-19.

Отруєння Навального. Російський опозиційний політик Олексій Навальний потрапив до реанімації з отруєнням. Його речниця Кіра Ярмиш припустила, що політика отруїли чимось, підмішаним у чай.

Пізніше стало відомо, що опозиційний політик впав у кому. Ярмиш заявила, що лікарі затягують із повідомленням близьким результатів аналізів опозиціонера.

За даними російських ЗМІ, лікарі поставили попередній діагноз російському опозиціонеру Навальному – отруєння невстановленим психодиcлептиком.

Терапевт і кардіолог, який спостерігає Навального з 2013 року, Ярослав Ашихмін повідомив, що соратники намагаються домовитися про евакуацію Навального до Європи.

Ручник Путіна Пєсков заявив, що Кремль готовий в разі потреби організувати його перевезення на лікування за кордон.

Штаб політика Навального офіційно попросив Кремль посприяти його переміщенню за кордон.

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть день прапора і День Незалежності. Програма

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вимагає притягнення винних до відповідальності, якщо інформація про отруєння Навального підтвердиться.

Протести в Білорусі. Білоруська опозиція буде домагатися повторних президентських виборів в найкоротші терміни, навіть з Лукашенком, але склад ЦВК повинен повністю оновитися.

Представниця координаційної ради щодо передачі влади в Білорусі Марія Колеснікова у відеозверненні закликала силовиків переходити на бік народу.

У Білорусі затримано голову страйкому Мінського автомобільного заводу Євгена Бохвалова.

Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу щодо Координаційної ради. Справу порушили за статтею «Заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь».

ЄС може зіткнутися із проблемою остаточного ухвалення санкцій щодо білоруських посадовців через позицію Греції та Кіпру, яка пов’язана з «політикою примирення» щодо Туреччини.

«Фарс» у ТКГ. Глава української делегації в ТКГ Кравчук розповів, що на останньому засіданні групи 19 серпня Росія поставила ультиматум про зміну Верховною Радою постанови про місцеві вибори 2020 року, щоб вибори проводилися також на території ОРДЛО.

Залучений до роботи ТКГ в якості представника ОРДО журналіст Сергій Гармаш заявив, що Росія перетворила Мінський процес на фарс. «Саме РФ контролює маріонеткові «делегації ОРДЛО» і веде себе відкрито по-хамськи, перевертаючи Мінський процес з ніг на голову».

Читайте також: Масовість – не означає якість. Чому не можна збільшувати вагу атестата

Шкарлет – Ситник. 25% тексту докторської дисертації в.о. міністра освіти Шкарлета складається з російських джерел. Такого висновку дійшли науковці Юрій Бойко та Василь Садовий, які проаналізували дисертацію очільника МОН.

Директор НАБУ Ситник заявив, що під час обшуків у Окружному адмінсуді Києва у детективів було відчуття, що фігуранти справи були попереджені. «Сприйняття наших співробітників було таке, що дійсно люди були попереджені. І це, на жаль, факт. Але при цьому люди все ж таки не були готові до того, що їм будуть оголошені підозри.»

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!