Громади УГКЦ в Італії переходять на григоріанський календар

2577 0
Перехід відбудеться 1 вересня 2021 року.
Фото: Апостольський екзарх Діонісій

Фото: Апостольський екзарх Діонісій

Апостольський екзарх для вірних українців католиків візантійського обряду в Італії владика Діонісій Ляхович 31 травня підписав Декрет «Про перехід Апостольського екзархату в Італії на григоріанський календар». Про це повідомляють на сайті Апостольського екзархату.

Читайте також: Цього року завершать реставрацію церкви, де настоятелем був дідусь Євгена Коновальця

«Піклуючись про духовний розвиток Апостольського Екзархату в умовах італійського середовища, часу та місії нашої Церкви, у турботі про вірних моїй опіці повірених, розуміючи потреби всіх вірян та дбаючи про можливість кожного вповні жити літургійним, а передусім євхаристійним життям», – йдеться в Декреті.

Перехід відбудеться 1 вересня 2021 року, з нового літургійного року.

Григоріанський календар – календар, запроваджений 4 жовтня 1582 року Папою Римським Григорієм XIII і нині ухвалений у світі як міжнародний стандарт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!