AstraZeneca заявила, що її вакцина ефективна проти нового штаму коронавірусу

2395 0
Дослідження показали, що вакцини Pfizer Inc (PFE.N) та AstraZeneca забезпечують високий захист від госпіталізації за варіантом «Дельта».
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Вакцина AstraZeneca від коронавірусу виявилася ефективною проти нових штамів – «Дельта» і «Каппа», які вперше виявили в Індії. Про це заявила компанія у вівторок, посилаючись на дослідження, передає «Європейська правда».

Дослідження Оксфордського університету вивчало здатність антитіл у крові від одужалих та від щеплених нейтралізувати варіанти «Дельта» і «Каппа». Минулого тижня аналіз Public Health England (PHE) показав, що вакцини, виготовлені Pfizer Inc (PFE.N) та AstraZeneca, забезпечують високий захист понад 90% від госпіталізації за варіантом «Дельта». Останні результати дослідження в Оксфорді побудовані на недавньому аналізі PHE, заявила компанія.

Читайте також: 2023 рік чи пізніше. Версії світових аналітиків та уряду про терміни вакцинації в Україні

Варіант «Дельта» стає глобально домінуючою версією захворювання, заявив у п'ятницю головний вчений Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Додамо, що новий різновид штаму коронавірусу «Дельта Плюс» виявили в десяти країнах – Індії, США, Великобританії, Португалії, Швейцарії, Японії, Польщі, Непалі, Китаї і Росії. Серйозність і заразність «Дельти Плюс» ще не відома. Наразі «Дельта Плюс» є варіантом, що викликає інтерес дослідників, але його поки не класифікують як такий, який «викликає занепокоєння».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!