Австрія оголосила національний локдаун через коронавірус

4621 0
З вівторка покидати домівки можна лише за крайньої потреби.
Фото: Новини Вінниці

Фото: Новини Вінниці

Канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про рішення ввести в країні загальнонаціональний жорсткий карантин (локдаун). Локдаун діятиме з вівторка, 17 листопада, до 6 грудня, повідомляє РБК-Україна з посиланням на австрійське видання Kurier.

Читайте також: Локдаун повертається. Які країни посилюють карантин і вводять комендантську годину

З вівторка наступного тижня школи країни перейдуть на дистанційне навчання, а торгівля буде заборонена, крім критично важливих об'єктів: продуктових магазинів, аптек тощо. Заклади громадського харчування також закриють.

Крім того, уряд країни вводить обмеження, що за добу поза будинком можна контактувати тільки з однією людиною. Також в Австрії буде діяти цілодобове обмеження на вихід з будинку: покидати домівки можна лише за крайньої потреби.

Як пояснив канцлер, метою національного локдауну є стримування кількості випадків коронавірусу на низькому рівні впродовж «тривалого часу».

Читайте також: У ВООЗ закликали світ готуватися до нової пандемії

Додамо, що із понеділка, 16 листопада, Греція закриває дитсадки і переводить школи на дистанційне навчання, у зв’язку з епідемією коронавірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!