Більше шкоди, ніж користі. В Європейській Бізнес Асоціації проти «карантину вихідного дня»

1931 0
Тотальне закриття на вихідні може боляче вдарити по підприємцям, а для декого – стати фінальною крапкою в роботі.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Державі потрібен план, що складається з розумних кроків, базується на світових практиках і накопиченому досвіді. А також чіткі та зрозумілі адаптивні кроки взаємодії з бізнесом, а не жорсткі тотальні обмеження. Про це йдеться в заяві Європейської Бізнес Асоціації.

На переконання спільноти, жорсткий локдаун, і закриття більшості бізнесів на вихідні принесуть більше шкоди, ніж користі.

Автори заяви наголошують, варто розглядати кілька шляхів врегулювання ситуації та забезпечувати, наскільки це можливо, баланс здоров’я населення та економічного здоров’я.

Читайте також: Храми мають бути відкритими у «карантин вихідного дня». Заява Церков

Зокрема, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко вважає, що компаніям варто шукати нові ніші та можливості, максимально підтримувати кожного працівника.

«Однак, і влада має бути більш проактивною – як в питанні протидії поширення вірусу, так і в питаннях підтримки населення та бізнесу. Адже наразі, на жаль, цього не відчувається», – зазначає вона.

Анна Дерев’янко переконана, тотальне закриття на вихідні може боляче вдарити по підприємцям, а для декого – стати фінальною крапкою в роботі.

Тому вона закликає уникнути жорсткого локдауну та «підходити до прийняття будь-яких рішень в даному контексті з точки зору довгострокового, стратегічного планування та адаптивності».

Вона також звертає увагу на те, що слід не лише встановлювати правила, але й якісно контролювати їх дотримання – як населенням, так і бізнесом, що є прямою відповідальністю Нацполіції та наразі далеко не завжди виконується належним чином.

«Тому, сподіваємось, бізнес почують, адже жорсткого локдауну країна не втримає і, цілком імовірно, на нас може очікувати кризова та «холодна» зима», – додала вона.

Читайте також: В Уряді пообіцяли компенсувати втрати бізнесу на час карантину вихідного дня

Нагадаємо, сьогодні під будівлею Львівської ОДА протестували кілька сотень працівників ресторанної галузі. Вони вимагали  скасувати обмеження на роботу ресторанів та «карантину вихідного дня», який мав би вступити в дію уже цього тижня. 

Крім Львова, протести працівників ресторанної галузі також відбулися у Киві, Івано-Франківську, Одесі, Тернополі, Полтаві, Маріуполі, Дніпрі, Чернівцях, Миколаєві, Мелітополі, Черкасах.

Міністр охорони здоров’я України Степанов заявив, що карантин вихідного дня в Україні може почати діяти 14-15 листопада. Він пояснив, що працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт. МОЗ також вирішило пропонувати повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, у ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам, закривати порушників карантину. При цьому, під час «карантину вихідного дня» ресторани зможуть працювати лише на виніс.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!