Яким транспортом найчастіше користуються львів'яни у місті. Результати опитування

4596 0
Водночас майже половина містян можуть їздити автівками, але не роблять цього щодня.
Фото: Transportphoto

Фото: Transportphoto

Інститут міста та соціологічна агенція «Фама» провели дослідження якості життя львів’ян. Мешканців міста розпитували про благоустрій, мобільність, надання послуг, здоров’я тощо. Про це Tvoemisto.tv повідомили в Інституті міста.

Щодо мобільності у місті, то опитування показало, що більшість львів’ян – 38% – користуються маршрутними таксі. Цей вид транспорту і критикують найчастіше: половина пасажирів незадоволені вартістю проїзду та культурою поведінки водіїв, третина – транспортним сполученням загалом.

Читайте також: Чим задоволені і незадоволені львів'яни у благоустрої міста. Результати дослідження

Ще 18% опитаних користуються трамваями, а 8% – тролейбусами. Вони активно використовують технологічні рішення: кожен третій пасажир громадського транспорту Львова використовує додатки для відслідковування руху та графіку громадського транспорту (у середньому 34%).

Ще 17,1% опитаних щодня використовують для пересування містом автомобіль – власний або компанії, в якій працюють. Загалом автівками їздить майже половина львів’ян, але не щодня. Автомобілісти переважно (63,3%) задоволені кількістю АЗС, менше (42,5%) – роботою світлофорів, 41,6% – періодичністю розташування пішохідних переходів.

Найбільшу проблему львів’яни, які їздять автівками, вбачають у недостатній кількості паркомісць (67,4%), неякісному дорожньому покритті (46,1%) та логіці дорожніх розв’язок (33,2%).

Читайте також: Як припаркуватись біля лікарні у Львові так, щоб не було боляче

Кожен п’ятий мешканець Львова зазначає, що має велосипед. Половина з них задоволені якістю велопокриття та кількістю станцій для велопрокату, стільки ж незадоволені безпекою зберігання велосипедів на парковках.

Пішоходи задоволені достатністю та справністю світлофорів (62% та 59% відповідно) і наземних переходів (60%). Приблизно кожен другий вбачає проблему у вільному та безперешкодному русі (надлишку автомобілів, хаотичному паркуванні на тротуарах). Дещо менше половини вказують на неналежний стан підземних переходів (42,4% та недотримання правил дорожнього руху водіями (36%).

Читайте також: Місто (не)комфортного пересування або Як ми щоранку добираємось на роботу

Для дослідження протягом серпня-вересня 2018 року соціологи провели інтерв'ю з 1200 львів'янами. Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 2,8% для показників близьких до 50%, 2,4% для показників близьких до 25% або 75%, 1,7% для показників близьких до 10% або 90%, 1,2% показників близьких до 5% або 95%, 0,6% для показників близьких до 1% або 99%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!