Біля львівської податкової планують побудувати багатофункційний комплекс. Візуалізація

8181 0
Максимальна поверховість будинків тут становитиме до 9 поврхів.
Візуалізація Еко Дім

Візуалізація Еко Дім

У Львові на вулиці Козельницькій, 4, що позаду будівлі податкової, планують побудувати багатофункційний комплекс із житлом, офісами та дитячим міжшкільним закладом. Проєкт забудови цієї території представили під час дискусії Tvoemisto.tv.

Читайте також: У районі вулиць Чмоли та Луганської у Львові планують збудувати турбо-кільце

Жовтим позначена ділянка забудови

Ділянка площею 1,08 га, на якій планується будівництво, перебуває у державній власності й користуванні НАН України. Інвестором проєкту стала компанія «Еко Дім».

Читайте також: У Львові збудують масштабний ІТ-центр та транспортний хаб. Візуалізація

Львівська міська рада та Український католицький університет, що розташований безпосередньо біля ділянки майбутньої забудови, вимагали врахувати їх бачення розвитку цієї території. Тож, за словами головного архітектора проєкту Данила Швеця, робоча група працювала кілька місяців. Після цього УКУ, ЛМР та забудовник підписали меморандум, у якому окреслили межі втручання.

«Усі паркомісця, необхідні для нашого комплексу, ми забезпечуємо підземним паркінгом. Щодо наземної парковки, то ми врахували ситуацію. яка вже склалася в тому районі. Там реально багато машин, що запарковані вздовж вулиці Франка і це велика проблема. Дивно, власне, що ця парковка, попри запаркованість на вулиці, не є дуже заповнена», – каже Данило Швець.

Нині на ділянці розташована будівля Академії наук, яку обіцяють зберегти. Ближче до студмістечка УКУ планують збудувати 4-5-поверховий міжшкільний ресурсний центр для додаткових занять. Поруч буде рекреаційна зона з дитячими майданчиками.

Читайте також: У Львові планують добудувати шляхопровід на Княгині Ольги

Міжшкільний ресурсний центр

З іншого боку хочуть зберегти наявний паркінг для мешканців району. Поруч буде 6-поверховий офісний центр та житловий будинок на 76 квартир із громадськими приміщеннями на першому поверсі. Частину квартир отримають працівники Академії наук. Під цими будівлями облаштують підземний паркінг на 113 місць. Між паркінгом і будинками має бути велопішохідна зона, що сполучить Сихів та Стрийський парк. 

Офісний та житловий комплекси

Вулиці Стрийську та Козельницьку також має сполучити нова вулиця. Щоправда ця земля є у власності Львівської міськради, що й має бути замовницею будівництва. Водночас проєктанти й УКУ просять зробити її велопішохідною.

Майбутня вулиця між Стрийською та Козельницькою

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, тут буде мікс функцій і територія не «вмиратиме» вночі, коли працівники їхатимуть із роботи. Він каже, що містобудівна рада також дала позитивний висновок для цього будівництва, але забудовник має провести архітектурний конкурс.

Додамо, що проєкт забудови мають винести на розгляд виконкому ЛМР, і тільки після того забудовник зможе реалізувати свої плани.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація «Еко Дім»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!