Біля вілли на Самчука у Стрийському парку проводять будівельні роботи

1543 0
Підприємці проводять тут укріплення, натомість обіцяють посадити 20 крупномірних саджанців для парку.
Фото: Людмила Колтун

Фото: Людмила Колтун

Львів'яни у соцмережах почали поширювати фото будіельних робіт, які зараз проводять у Стрийському парку. За словами Людмили Колтун, тут працюють 4 екскаватори, бульдозер і вантажівки. Роботи проводять для під'їзду до будинку на вул. Самчука.

Читайте також: Віллу на Уласа Самчука хочуть перетворити на готель. Візуалізація

Водночас в.о. директора установи «Стрийський парк» Олена Мазурик пояснила, що адміністрація парку лише дала дозвіл на пересування територією малогабаритної техніки задля укріплення будівлі на вул. Парковій,9, що знаходиться впритул до Стрийського парку. За це підприємці проведуть мікоризацію ґрунту, де працювала техніка, та висадять у парку 20 нових саджанців.

«На Парковій, 9 тривають будівельні роботи, що є впритул до Стрийського парку. Підприємцю надали дозвіл із Міністерства культури на проведення протиаварійних заходів. Ситуація полягає у тому, що одна будівля зсувається на іншу, тому підприємцям надали дозвіл на укріплення. Складність полягала у тому, що туди немає, як заїхати техніці, тому ми дали дозвіл їм вивозити ґрунт територією парку», – пояснила Олена Мазурик.

Вона запевняє, що жодне дерево не постраждало, і що підприємці обіцяють закупити та посадити 20 крупномірних саджанців для парку. 

Читайте також: Суд дозволив будувати ресторан у Стрийському парку на місці зруйнованої вілли

Нагадаємо, що віллу на вулиці Уласа Самчука,6 у Львові перетворють на готельБудинок збудований 1896 року на замовлення нафтового промисловця та колекціонера Едмунда Кароля Лозинського архітектором Емануелем Яримовичем. Донедавна приміщення використовували як корпус Львівської комерційної академії. Площа території – 0,16 га.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!