Британія і Польща у «червоній» зоні. МОЗ оновило список країн, які не рекомендують відвідувати

2352 0
Через несприятливу епідеміологічну ситуацію з Covid-19 у МОЗ не рекомендують відвідувати 49 держав.

Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон з урахуванням показників кількості активних випадків коронавірусу на 100 тисяч населення. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Читайте також: Німеччина вводить жорсткий локдаун до 10 січня

Зокрема, через несприятливу епідеміологічну ситуацію не рекомендують відвідувати 49 країн, які у «червоному» списку. У списку залишаються Німеччина, Чехія, США, Чорногорія, Молдова, Грузія, Угорщина, Португалія, Туреччина, Румунія, Кіпр. Додались ще Велика Британія і Польща. Кількість «червоних» країн збільшилася, наприкінці грудня вона складала 47.

Додамо, до «червоної» зони увійшли країни, де показник захворюваності на 100 тисяч населення за останні 14 днів є вищим, ніж в Україні.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

До «зеленої» зони входять 194 країни, зокрема, сусідні Білорусь, Росія, а також Франція, Іспанія, Бельгія, Канада, Китай.

Нагадаємо, після прибуття з країн «червоної» зони потрібно пройти самоізоляцію 14 днів самоізоляції із застосуванням додатка «Дій вдома». Мржна здати ПЛР-тест, якщо отримали негативний результат, самоізоляцію можна достроково припинити. По поверненню з країн «зеленої» зони не потрібно здавати тест на коронавірус чи йти на самоізоляцію.

Для того, аби дізнатися про правила в'їзду в ту чи іншу країну, для україців Міністерство закордонних справ розробило онлайн-мапу. Вона доступна за посиланням і постійно оновлюється.Якщо отримати негативний результат ПЛР тестування на коронавірус, то можна припинити ізоляцію достроково.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!