Брюховичі просять Кабмін дозволити їм створити власну ОТГ

3039 0
У Львові вважають, що приміські Брюховичі, Рудне та Винники мають приєднатись до Львова, оскільки Львівська міськрада вкладає в інфраструктуру приміських територій.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Брюховичі звернулися до Кабміну з проханням дозволити створити ОТГ. Про це йдеться на сайті Брюховицької селищної ради.

Читайте також: Чи зможе Львів удвічі збільшити свою територію та приєднати 20 сіл та містечок

У ОТГ хочуть об’єднати громади Брюховицької селищної ради, Бірківської, Домажирської, Рясне-Руської та Ясниської сільських рад. Вони підписали спільне звернення до Кабінету міністрів й просять підтримати створення Брюховицької об’єднаної територіальної громади у тому варіанті, який раніше подавали до Львівської обласної державної адміністрації: 

  • Брюховицька селищна рада (смт. Брюховичі);
  • Бірківська сільська рада (с. Бірки, с. Рокитне, с. Діброва);
  • Домажирська сільська рада (с. Домажир, с. Жорниська, с. Зелів, с. Кожичі);
  • Рясне-Руська сільська рада (с. Рясне-Руське, с. Підрясне);
  • Ясниська сільська рада (с. Ясниська, с. Буда, с. Задебрі, с. Діброва, с. Лісопотік, с. Озерське).

«Ми маємо право на добровільне об’єднання і виправляємо помилки радянської влади, коли селище, яке має свою багатовікову історію, насильно заганяли у Львів», – йдеться у зверненні.

У Львові вважають, що приміські Брюховичі, Рудне та Винники мають приєднатись до Львова, оскільки Львівська міськрада вкладає в інфраструктуру приміських територій.

Читайте також: Львівську ОТГ зменшать? ЛОДА надіслала уряду уточнення до перспективного плану територій

Додамо, що наступного тижня Кабмін планує затвердити перспективний план Львівської області, за яким, згідно з останньою редакцією, яку подали на Київ, Львівська ОТГ мала бути у складі 11-ти теперішніх громад, до яких увійшов би 21 населений пункт. Дискусія була лише по Сокільниках та Мурованому, оскільки вони завчасно задекларували, що хочуть створювати свої ОТГ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!