У Басівці біля Львова планують забудувати 87 га. У ЛМР заявили про будівельну аферу

4074 0
Забудовник обіцяє містечко у Львові з унікальною інфраструктурою, тоді як офіційно земля належить Сокільницькій ОТГ.
Фото: ЖК Parkside

Фото: ЖК Parkside

На території села Басівка, яке офіційно належить до Сокільницької територіальної громади, будують ЖК Parkside на площі 87 га. Водночас сам забудовник називає новий комплекс «сучасним європейським містечком у Львові». Про це повідомив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

«Село Басівка, яке так прагнули у своє ОТГ Сокільники. І тепер очевидно чому. Бо скоро там, фактично на львівській кільцевій, з’являться: 250 тисяч новозбудованих квадратних метрів, з них, очевидно, переважна більшість – житло, а це 40 житлових будинків ідо 6 тисяч нових мешканців зі своїми авто», – каже він.

Читайте також: Львівська лікарня швидкої допомоги хоче встановити фонтан за півмільйона гривень

Забудовник справді обіцяє «унікальну інфраструктуру»: 40 житлових будинків з крамничками, 2 школи, 12 дитсадків, 5 стадіонів, 2 лікарні, а ще 20 га скверів, озеро, водний парк, 12 тисяч наземних та підземних автостоянок і торгово-розважальний центр. Крім того, зі села Басівка до Львова мають запустити електричку. За словами чиновника ЛМР, все це – відвертий обман, бо про під’єднання комунікацій та будівництво власних очисних не згадує, так само як і про працевлаштування та доїзд до роботи мешканців ЖК Parkside.

«Якщо у Басівці таки постануть усі ці 40 будинків, то в’їзди у Львів просто будуть заблковані. І мені невідомо про наміри та пропозиції очільників Сокільницькї ОТГ, як вони збираються цю проблему вирішувати. Припускаю, що ніяк. Ну і зовсім аферистська обіцянка – за «4-6 років ця приміська локація перетвориться в комфортабельний спальний район міста». А з якого це дива така впевненість? Може, це обіцянка, що Сокільники невдовзі приєднаються до Львівської ОТГ?», – аналізує Любомир Зубач.

Дозволи на будівництво житлового комплексу забудовник отримав два роки тому, ще до утворення ОТГ, тепер змінити щось не вдасться, каже у коментарі Tvoemisto.tv сільський голова Сокільницької ОТГ Тарас Сулимко. Натомість інформацію про імовірне приєднання громади до Львова називає лише приманкою для людей.

«Я не чув, щоб вони казали, що буде частина Львова. Це, напевно, для людей, які легко піддаються брехні. Наша громада відвоювала свою незалежність, то чому ми маємо приєднуватися до Львова. Звичайно, що забудовник йде на хитрості. Наприклад, в нас є забудовник, який будує котеджі. Він каже, що у нього (ред. – на території котеджів) є дитячий майданчик, супермаркет, озеро. Але це не означає, що він це зробив. Він собі говорить, а люди розвішують вуха і слухають», – каже очільник Сокільницької громади.

Читайте також: Обірвані дроти та повалені дерева. Що наробила чергова негода у Львові 

На запитання про те, чи прогнозує Сокільницька ОТГ імовірність заблокування руху кільцевою дорогою та які кроки прийматиме, Тарас Сулимко каже, що сільська рада вже напрацювала кілька проєктів будівництва об’їзних доріг, і це має допомогти у вирішенні проблеми в майбутньому. Оскільки об'їзна Львова на сьогодні дуже завантажена, і всі об'їжджають через Сокільники. 

«Ми з депутатським корпусом внесли зміни в генеральний план нашої громади і виділили кошти на будівництво різних об’їзних доріг. Ми не передбачали це для кварталу ЖК Parkside, документацію якому погодив колишній голова. У нас недалеко від них є ЖК Південний, тому вирішували цю проблему для них. Але, вирішуючи одне питання, можна вирішити і друге», – додає голова Сокільницької ОТГ.

Ми також спробували отримати коментар у самого забудовника ЖК Parkside, однак він наразі не виходить на зв’язок. 

За даними системи YouControl, власниками та кінцевими бенефіціарами ТзОВ ЖК Парк-Сайд є Сергій та Алла Напраснікови з Донецька. Сергій Напрасніков також є засновником ТзОВ ЖК Грінвуд і ТзОВ ЖК Білий шоколад. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!