Будівельні роботи біля парку у Львові та ікона, яка дає надію. Головне

2880 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: photo-lviv.in.ua

Фото: photo-lviv.in.ua

У Львівській міськраді заявили про самовільні будівельні роботи біля Стрийського парку на Парковій,9. У міській раді кажуть, що будівництво ведеться без дозвільних документів у пам’ятці архітектури місцевого значення. Через це міськрада скерує листи в Галицьку окружну прокуратуру Львова та Державну архітектурно-будівельну інспекцію України, щоб припинити будівельні роботи та повернули об’єкт до попереднього стану.

Читайте також: На Львівщині загорівся рейсовий автобус

У Львові виставили до почитання ікону з мощами Івана Павла ІІ. Помолитися біля ікони можна буде у храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові упродовж цього тижня, до 27 червня.

У Львові на площі Ринок висадили клумбу «нової хвилі». Концепція клумби полягає у тому, що це острівець злаків, лучних трав і квітів, а саме декоративних сортів, в центрі великого міста. На цій клумбі можна буде побачити просо, сибірський ірис, шавлію, пенісетум, перовскію, рудбекію жовту, ковило волосисте, наперстянку іржаву, вербену бонарську та вістерію.

Читайте також: У Брюховичах планують облаштувати питний бювет

Понад 30 градусів тепла. Синоптики прогнозують цього тижня спеку у Львові. Буде впереваж мінлива хмарність, але повітря прогріється до 33-ти градусів. При цьому у МОЗ нагадали, як уникнути сонячного удару у спеку.

До Греції тепер можна з експрес-тестом. Міністерство туризму Греції оголосило про дві важливі зміни до протоколів охорони здоров'я для туристів, які в'їжджають до країни. Уряд дозволив в'їзд в країну мандрівникам з негативним експрес-тестом, а не тільки з ПЛР-тестом, а також дозволив в'їзд дітям до 12 років без документів про тест, раніше було дозволено дітям до 6 років.

Читайте також: У Львові просять демонтувати засклений балкон на Замарстинівській

До Дня медика медпрацівники «швидкої» станцювали відомий хіт біля на подвір’ї Підгорецього замку, а львівська екскурсоводка розповіла про історію Лікарської кам'яниці у Львові та відомого медика, якого висвятив папа Іван Павло ІІ. Також Тvoemisto.tv підготувало серію екслюзивних публікацій проєкту «У пам’ять про медиків» про життя відомих медиків Львова та області, життя яких обірвав коронавірус.

Сьогодні ми вболіваємо за Збірну України у матчі з Австрією на Євро-2020, який відбудеться у Бухаресті о 19.00 год. Нагадуємо, що у Львові діють дві фан-зони, також гру можна дивитися онлайн

Вперед до перемоги і гарного вам дня!


 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!