Будівлю колишнього санаторію на Коновальця у Львові купив батько голови ЛОДА

4760 3
Будівлю колишнього кардіоревматологічного санаторію продали за 41,6 млн грн.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Львівська обласна рада продала будівлю колишнього кардіоревматологічного санаторію, що на вулиці Коновальця, 144, 146. Її за 41,6 млн грн купило ТзОВ «Нордік-Буд».

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об’єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

Участь у останньому етапі аукціону взяли 10 компаній, що пропонували купити санаторій від 11,8 до 41,6 млн грн й найвищу ціну запропонувала саме компанія «Нордік-Буд» при стартовій ціні 11,4 млн грн.

Згідно з даними Youcontrol, її кінцевим бенефіціаром є батько новопризначеного голови Львівської ОДА Зіновій Козицький, а керівником – Любомир Башинський. Зазначається, що фірма зареєстрована у Львові і займається будівництвом трубопроводів. Детальніше про статки Максима та Зиновія Козицьких читайте у спецматеріалі Tvoemisto.tv.

Нагадаємо, Львівська облрада 19 листопада реорганізувала Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій, приєднавши його до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». Його робітники вимушено не працюють із 2017 року, але отримують зарплатню. Після реорганізації закладу їх переведуть на роботу в «Охматдит».

50% коштів від продажу мають передати «Охматдиту» та Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру, а ще 50% – у обласний бюджет розвитку. 

Читайте також: Львівська облрада передала Львову приміщення на Короленка під Центр опіки сиріт за 40 млн грн

Додамо, що у 2009 році Львівська облрада отримала право власності на цю будівлю. Тоді ЛМР звернулася до суду, аби повернути приміщення місту, втім обидві інстанції позов не задовольнили. Тож 26 грудня торік місто подало касаційну скаргу.

Вікторія Ейсмунт

Читайте також:
8 Лютого, 2020 12:28
666 ... тре віддати належне редакції ... можливість висловитись ( взбзднути) надається навіть недообстеженим ... Слава Україні ! ...
7 Лютого, 2020 21:42
Спостерігач Український зелений тариф такий зелений, зовсім зелений
7 Лютого, 2020 20:29
666 ... а за москалів там діток лікували ... та прийшов-настав час і вже нікого не їпе лікування діточок ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!