Кабмін запланував будівництво нових пунктів пропуску на Львівщині

4878 0
Йдеться про пункти Лопушанка, Варяж, Белз, Мшанець та Боберка.

Будівництво п’яти нових пунктів пропуску на території Львівської області потрапили у план заходів Кабміну з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки. Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Читайте також: Де на Львівщині планують облаштувати п'ять нових пунктів пропуску

Йдеться про пункти Лопушанка, Варяж, Белз, Мшанець та Боберка.

«Європейська концепція розбудови інфраструктури кордону базується на тому, що пункти пропуску мають будуватися там, де з обох боків кордону є дорожнє сполучення. На цей рік ми запланували ремонт на дорозі Боберка – Бориня, протяжністю 26 кілометрів. А також продовжимо роботи на шляху Мшанець – Стрілки. Всі ці дороги забезпечують виїзд на трасу Львів – Самбір – Ужгород», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Він також додав, що цього року планують виготовити проєктно-кошторисну документацію на інші дороги, що ведуть до майбутніх пунктів пропуску «Белз» та «Варяж». Це дороги Белз – Великі Мости,  «Варяж» – Бояничі та  Варяж – Белз.

У ЛОДА додають, що для того, аби розпочати переговори щодо відкриття нових пунктів, розроблять концепцію їх функціонування. Роботи планують проводити за державний кошт, а також залучатимуть інші джерела фінансування.

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

Нагадаємо, у грудні торік Служба автомобільних доріг Львівщини повідомила, що у планах будівництво п’яти нових прикордонних переходів в області і доріг до них. Три переходи хочуть облаштувати у Карпатському регіоні, два – поблизу міста Белз.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!