Часоплинність та Дракон з принцесою. Які мурали у Львові з’являться цього року

1910 0
Витрати на нанесення одного малюнка становлять 6 тис. грн.
Фото: Андрій Буняк

Фото: Андрій Буняк

У Львові, на кількох енергооб’єктах, що на вулицях Стуса, Медовій, Жовківській, Караджича, Пекарській, Володимира Великого та Нижанківського з’являться нові мурали. Їх створить вуличний художник Андрій Буняк у рамках спільного проєкту з ПрАТ «Львівобленерго». Загалом у планах створити 7 муралів, які нестимуть певну соціальну ідею. Про це Тvoemisto.tv повідомили в ПрАТ «Львівобленерго».

Мурал під назвою «Зніміть із мене той кожух» передбачає зображення чоловіків на пішоході, що відсилає нас до відомої фотографії учасників групи «The Beatles». Водночас силуети нагадують образи Шевченка, одягнутого в кожухи, військову форму чи чорний плащ. «Мучеником» Шевченка зробив Радянський Союз, намагаючись зобразити його так, щоб портрет передавав журбу.

Читайте також: У Львові на вулиці Стуса з'явився мурал. Фото

«Майбутній мурал «Зніміть з мене кожух» – це нагадування, що наш національний герой був, перш за все, доброю, веселою людиною, і наша місія як його нащадків – радіти життю, а не скиглити», – розповідає Тvoemisto.tv художник Андрій Буняк.

Основними елементами на муралі «Часоплинність» буде людина, пісочний годинник і потяг. Зокрема, на стінописі буде зображено людину, яка споглядає, як на годиннику спливає час на омріяний відпочинок.

«Концепт полягає в тому, що ми часто потрапляємо у пастку «щурячого кола», женучись за тим, чого хочемо досягти за допомогою фінансів (капіталістичного менталітету). Хоча це відволікає від діяльності, яка дійсно приносить задоволення», – каже Андрій Буняк.

У муралі «Дракон і принцеса» використовуватиметься давно відома сюжетна лінія принца та принцеси в замку. Щоб врятувати принцесу, принцу потрібно підкорити дракона. Тут будуть помітні паралелі з реальним життям, де ми теж маємо певні місії, цілі, прагнення.

Читайте також: На двох школах Львова з’являться національно-патріотичні мурали. Фото

За словами художника, як і принцу, так і нам – потрібно не забувати, що процес не менш важливий за досягнення. Усім нам, які чогось прагнуть, варто пам’ятати, що насолода від процесу набагато важливіші.

Витрати на нанесення одного малюнка, як зазначили в ПрАТ «Львівобленерго» становлять 6 тис. грн.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Василя Стуса з'явився мурал. Його створив художник Андрій Буняк у співпраці із «Львівобленерго». 

Інна Буряк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!