Частину Хуторівки хочуть перейменувати на проспект Святого Івана Павла ІІ

5185 0
Таку ініціативу приурочили до 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова.
Фото: vikna.if.ua

Фото: vikna.if.ua

На честь 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ у Львові може з'явитися проспект Святого Івана Павла ІІ. З такою ініціативою до мерії звернулося духовенство, повідомив секретар Львівської міськради Маркіян Лопачак.

Читайте також: Як зміниться вулиця Захисників України у Львові. Фото

«Пропонується перейменувати частину вулиці Хуторівки (від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини) на проспект Святого Івана Павла ІІ та присвоїти назву «площа Святої Софії Премудрості Божої» території у районі вул. Стрийської та вул. Козельницької», – повідомив Маркіян Лопачак.

На Хуторівці розташована Духовна семінарія Святого Духа УГКЦ, а в районі Стрийської-Козельницької – Український Католицький Університет. Під час візиту Святійшого у 2001 році Отець освятив місце і наріжний камінь під ці проєкти.

Читайте також: На Львівщині відкрили музей святого Папи Івана Павла ІІ

Ухвалу про відповідні перейменування уже підготували і депутатський корпус розгляне її на сесії 20 травня.

Додамо, що річницю візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України відзначатимуть наступного місяця, з 23 по 27 червня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!