Чехія відкрила кордони для вакцинованих українців

1127 0
В’їзд до Чехії дозволили громадянам України, які пройшли повний курс щеплення.
Фото: tripway.com

Фото: tripway.com

Уряд Чехії дозволив в'їзд громадянам України, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. Відповідну інформацію розмістили на інтерактивній мапі МЗС України.

Читайте також: Потужна версія Сovid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

В’їзд до Чехії дозволили громадянам України, які пройшли повний курс щеплення вакциною, сертифікованою Європейським агентством з лікарських засобів, а саме:

  • Vaxzevria (AstraZeneca)
  • Spikevax (Moderna)
  • Comirnaty (Pfizer/BioNTech)
  • Janssen
  • Covishield.

Для підтвердження курсу вакцинації потрібно мати цифровий сертифікат у додатку «Дія». Між другою дозою вакцини та датою в’їзду в Чехію має минути не менше ніж 14 днів.

Читайте також: Чорногорія запроваджує обмеження на в’їзд до країни. Умови

Водночас кордони відкриті для українців, в яких від вакцинації другою дозою минуло щонайменше 14 днів.

Із собою потрібно мати:

  • сертифікат англійською мовою про повний курс вакцинації із зазначенням персональних даних вакцинованої особи, типу вакцини, ідентифікаційними даними установи, що видала сертифікат, а також можливості віддаленої перевірки вказаних у письмовому підтвердженні даних (через QR-код);
  • в’їзний формуляр Чеської Республіки, який можна заповнити онлайн. Отримане на e-mail підтвердження про заповнення формуляру (роздруковане або збережене на мобільному пристрої) потрібно подати під час прикордонного контролю або перевірки місця проживання;
  • біометричний паспорт для виїзду за кордон;
  • медичне страхування на термін поїздки.

Нагадаємо, минулого тижня Уряд Чорногорії оголосив про нові епідеміологічні заходи, пов'язані зі стрімким поширенням коронавірусу. Чорногорським громадянам та іноземцям дозволяють в’їзд до Чорногорії лише за виконання певних умов.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!