Учасників Чемпіонату з ралі, який проходив по «Сколівських бескидах», оштрафували

2711 0
Адмінпротоколи склали на вісьмох людей.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На Львівщині 4-6 червня таки відбувся IІ етап Чемпіонату України з ралі «ХІХ Ралі Галіція». На організатора та кількох учасників склали протоколи. Про це Tvoemisto.tv розповів керівник Держекоінспекції у Львівській області Роман Дасюк.

Читайте також: Дирекція «Сколівських бескидів» просить скасувати ралі на території заказника

«Ми склали адмінпротоколи на вісьмох людей. Оскільки з нами організатори змагань не узгодили трас, по яких проходили заїзди, а вони проходили частково через землі Національних парків. В нас була домовленість, що через лісові масиви НПП «Сколівські Бескиди», ДП «Сколівське ЛГ» та ДП «Дрогобицьке ЛГ» спортсмени мають їхати в звичайному режимі, згідно з правилами дорожнього руху. На деяких спортсменів, які не дотримались цих домовленостей або їхали з порушенням режиму «тиші», були складені акти про адміністративні правопорушення. На організатора змагань був складений протокол теж», – розповів Роман Дасюк.

На порушників наклали штрафів на загальну суму 4 760 грн.

За словами керівника Держекоінспекції, штраф з посадової особи за таке порушення становить 1190 грн, а з фізичної особи – 510 грн.

Як повідомили Tvoemisto.tv в пресслужбі ЛОДА, дозвіл на проведення цього змагання організаторам ХІХ Ралі Галіція надали в управлінні молоді та спорту ЛОДА ще на початку року, але перед самим чемпіонатом скерували організаторам заїзду лист з попередженням про те, що його проводити не можна через режим «тиші». Про заборону проведення даного заходу організаторів ралі попереджали також і в Держекоінспекції.

Читайте також: В українських Карпатах закликають зупинити автоперегони. Чому це важливо

Нагадаємо, Національний природній парк «Сколівські бескиди» просив заборонити заїзд «ХІХ Ралі Галіція» по території заказника. Парк звернувся з проханням до Державної екологічної інспекції, департаменту екології та природніх ресурсів Львівської ОДА, обласного управління лісового та мисливського господарства, а також до організаторів «ХІХ Ралі Галіція», щоб скасувати ралі.

Проведення такого заходу на заповідній території є порушенням Закону «Про природно-заповідний фонд України», зокрема статті: «На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням».

Анна Чистякова

 

 




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!