Через переповнені лікарні на Львівщині хворих із Covid-19 можуть перевезти до Івано-Франківська

4940 0
Обласна лікарня в Івано-Франківську готова прийняти до 30 важких хворих на коронавірус мешканців Стрийського району.
Фото: Юрій Вінярський

Фото: Юрій Вінярський

У Covid-лікарнях Львівщини – Жидачівській районній лікарні та Стрийській міській лікарні, закінчуються місця для розміщення пацієнтів, які потребують госпіталізації унаслідок захворювання на Covid-19. За потреби їх можуть скерувати на лікування в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник голови Стрийської районної ради Юрій Вінярський.

Читайте також: Львівські лікарні готові прийняти сотню хворих із області, де вирує Сovid-19

За його словами, ситуація з поширенням коронавірусної інфекції у великому Стрийському районі набула небачених досі масштабів. Станом на ранок 5 квітня у Стрийській лікарні перебуває 197 пацієнтів, у Жидачівській – 88. За останню добу в обидві лікарні госпіталізували 18 пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування. За прогнозами їх кількість зростатиме у найближчі дні.

«У ситуації, що склалася, Стрийська районна рада шукає усі можливі шляхи, як при необхідності госпіталізувати усіх, хто потребуватиме стаціонарного лікування. Зокрема я, як заступник голови Стрийської районної ради, домовився з керівництвом Івано-Франківської обласної клінічної лікарні про те, що їхній лікувальний заклад прийме за потреби на госпіталізацію до 30 важких Covid-пацієнтів – мешканців Стрийського району. Це прекрасна новина з огляду на заповненість ліжкомісць пацієнтами у наявних Covid-лікарнях – у Жидачеві та Стрию», – каже він.

Читайте також: У ще двох лікарнях на Львівщині розгорнуть ліжка для пацієнтів з Сovid-19

Також, за словами заступника голови Стрийської райради, добре те, що Івано-Франківська обласна клінічна лікарня має значний досвід у боротьбі з Covid-19, ускладненнями внаслідок інфікування коронавірусом та те, що до складу Covid-бригад лікарні входять не лише терапевти та реаніматологи, а й нефрологи, кардіологи, ендокринологи.

Нагадаємо, лікарні Львова ще задовго були готові прийняти 100 пацієнтів з Covid-19 з Івано-Франківської області, де через погіршення ситуації у лікарнях майже не залишилося місць для інфікованих.

За даними Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА, найближчим часом у лікарнях Львівщини планують розгорнути 260 додаткових ліжок для лікування коронавірусних хворих – 100 у Львівському обласному кардіологічному центрі та по 80 у Золочівській центральній районній лікарні та Сколівській центральній лікарні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!