Через карантин на Буковелі закривають заклади харчування

3135 0
Через спалах коронавірусу на Івано-Франківщині з 22 лютого вводять посилений карантин.
фото: pmg.ua

фото: pmg.ua

На території гірськолижного курорту «Буковель» із 22 по 28 лютого закриють заклади громадського харчування. Про це на пресконференції в Івано-Франківську повідомив перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Микола Сендецький, – передає Укрінформ.

«Ми розділяємо Буковель на дві частини. До нашої компетенції входить контроль за закладами харчування. Вони не повинні були працювати під час локдауну і, аналогічно, не мають працювати з 22 до 28 лютого», – каже він.

Читайте також: Приватбанк продасть свою частку в курорті «Буковель»

Він зауважив, що за дотриманням карантинного режиму на Буковелі стежитимуть додаткові групи фахівців, які щодня перевірятимуть заклади громадського харчування на території гірськолижного курорту. 

«Носіння масок на вулиці, біля витягів, дотримання дистанції – компетенція поліції», – додав він.

У Держпродспоживслужбі пояснили, якщо люди проживають у готелі і сніданок входить до вартості проживання, то це не вважатимуть порушенням. Обід і вечерю тим, хто проживає, мають доставляти у готельний номер або продавати на виніс.

Читайте також: На Львівщині зросла кількість хворих на коронавірус. Щоденна динаміка

Нагадаємо, що через спалах коронавірусу на Івано-Франківщині з 22 лютого вводять посилений карантин. Він діятиме протягом тижня. На цей час припинять роботу розважальні заклади, нічні клуби, кінотеатри, спортивні зали. Також забороняють проводити культурні і релігійні заходи. Заклади громадського харчування зможуть працювати лише на виніс.

Міський голова Львова також повідомив, що лікарні міста готові прийняти 100 пацієнтів з Covid-19 з Івано-Франківської області, де через погіршення ситуації у лікарнях майже не залишилося місць для інфікованих.

Для довідки

Буковель – найбільший гірськолижний курорт України, частка якого (підйомники, готелі, земля) належить державі. Розташований неподалік від села Поляниця Яремчанської міської ради, біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!