Через карантин українцям радять починати робочий день пізніше

6113 0
Кабінет міністрів рекомендував підприємствам упродовж карантину починати робочий день для співробітників о 9:00, 10:00 або пізніше.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Кабінет міністрів рекомендував підприємцям перевести, за можливості, співробітників на дистанційну роботу або ж починати робочий день пізніше. Про це йдеться в оновленій постанові уряду щодо карантину.

Читайте також: Уряд оприлюднив нові правила карантину. Що заборонено

Це пояснюють тим, аби «розтягнути» час, коли люди добираються на роботу задля уникнення скупчення в громадському транспорті. Кабінет міністрів рекомендував підприємствам упродовж карантину починати робочий день для співробітників о 9:00, 10:00 або пізніше.

Також у тексті постанови сказано, що держоргани та органи місцевого самоврядування, а також підприємства різної форми власності повинні забезпечити на період карантину гнучкий робочий час або відправити працівників на дистанційну роботу.

Перенести початок робочого дня рекомендують підприємствам гуртової й роздрібної торгівлі, що займаються ремонтом авто і мотоциклів, поштовою та кур’єрською діяльністю, тимчасовим розміщенням і організацією харчування, страховою діяльністю, установам освіти, наданням соціальної допомоги, мистецтвом, спортом, а також підприємствам галузей розваг і відпочинку.

Крім цього, органам місцевого самоврядування рекомендували розробити або скоригувати маршрути руху громадського транспорту, враховуючи нові графіки роботи підприємств.

Читайте також: Поки центр гуляє, у лікарнях бракує місць. Як Львів переживає пік коронавірусу

Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня. Рішення про посилення чи послаблення карантину в регіоні приймають області комісії ТЕБ і НС.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!