Через спалах Covid-19 формат проведення ЗНО можуть змінити

1265 0
Закиди щодо скасування зовнішнього незалежного оцінювання є фейками.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні не планують скасовувати, однак його формат можуть змінити залежно від епідемічної ситуації в країні. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у ході онлайн-брифінгу «100 днів роботи на посаді міністра освіти і науки України», – передає Osvita.ua.

Водночас, за словами міністра, закиди щодо скасування зовнішнього незалежного оцінювання є фейками.

Читайте також: УКУ відкрив новий колегіум. Фото

«На сьогодні ЗНО є інструментом оцінки якості знань, засвоєних учнем під час навчання у школі», – підкреслив міністр.

Окрім того, Сергій Шкарлет зазначив, що цього року кардинальних змін оцінювання не варто очікувати.

«Враховуючи рік пандемії, враховуючи певні непередбачувані події щодо другої і третьої хвилі пандемії, на 2021 рік єдині зміни, які можуть відбуватись для зовнішнього незалежного оцінювання – це лише формат проведення, який залежить від епідеміологічної ситуації в країні», – додав міністр освіти.

Нагадаємо, що основна сесія ЗНО відбудеться з 21 травня до 15 червня за наступним графіком. Результати розмістять на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 30 червня. Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 29 червня до 16 липня. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!