Масштабна пожежа у Львові сталася, ймовірно, через зарядку електровелосипеда

25418 0
Вогонь з квартири поширився сходовим майданчиком з 2-го по 10-й поверхи, також було займання на даху та на майданчику з 3-го по 5-й поверхи.

Пожежа, яка трапилась учора, 10 травня, на вулиці Виговського, 1, ймовірно, виникла через те, що у квартирі заряджали електровелосипед. Сьогодні на місці події працює комісія, фахівці з’ясують якого ремонту потребуватиме будинок. Про це інформує пресслужба Львівської міської ради.

«Помешкання, в якому сталась пожежа, повністю вигоріло. Попередньо відомо, що кімнату, розміром 60 м кв., орендують хлопці, які працюють в одній із служб доставки. Вони поставили заряджати електровелосипед, з чого й розпочались проблеми. Сходова евакуаційна клітка також стала причиною поширення вогню, адже вона була захаращена речами мешканців», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він також додав, що сьогодні на місці події працюватиме комісія, яка з’ясує, якого саме ремонту потребуватиме будинок і місто долучиться до фінансування ремонтних робіт.

«Зрозуміло, що будинок буде потребувати дуже серйозного ремонту: сходовий та евакуаційний майданчики повністю обвуглені, ліфт потребуватиме капітального ремонту. Щодо помешкання, то тут ситуацію між собою з’ясовуватимуть самі мешканці. Будинок є на балансі міської управляючої компанії, тому вона візьме на себе ремонт сходів, мереж, ліфта», – розповів мер.

Нагадаємо, учора, 10 травня, о 20:49, надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на вулиці Виговського, 1. Вогонь поширився, рятувальники виявили осередки на евакуаційній сходовій клітці з 2-го по 10-й поверхи, у тому числі на даху будівлі, а також на основній сходовій клітці з 3-го по 5-й поверхи. Пожежу ліквідували о 23.04 год. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, старі речі в коридорах та речі побутового вжитку на евакуаційній сходовій клітці, дерев’яну покрівлю надбудови на горищі, а також облицювання стін основної сходової клітки.

Під час пожежі евакуювали близько 100 осіб. Внаслідок пожежі отруїлися продуктами горіння мешканці квартири: 83-річна жінка та 85-річний чоловік, яких у стані середнього ступеню важкості доправили в обласну клінічну лікарню.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!