Чи допоможе маска, якщо її носити нижче носа та кандидати на голову НБУ. Головне за ніч і минулу добу

3210 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Чи ефективна захисна маска, якщо носити її нижче носа. Зараз часто можна зустріти людей, які носять захисну маску нижче носа, прикриваючи лише рот. Такий спосіб неефективний і навіть шкідливий.

Ексміністерка охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у соцмережі зазначає, що ніс є однією із найбільш небезпечних та водночас вразливих частин тіла в умовах розповсюдження вірусу. 

Читайте також: Чи справді Львівщина перейшла пік коронавірусу

«Як на мене, неправильне використання маски – набагато гірше за її відсутність. Люди думають, що захищені, і ігнорують решту заходів безпеки. А носіння маски, як відомо, працює лише в комплексі з чистими руками та фізичною дистанцією. І точно не захищає, якщо виставити зверху носа. Маска – це не амулет і не оберіг. Нею потрібно користуватися правильно», – пише Супрун.

До слова, уряд підготував законопроєкт, згідно якого штрафи за відсутність захисної маски у публічних місцях для громадян становитимуть 170-255 гривень, а для власників закладів, у яких порушують правила карантину, – 3400-5100 гривень.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 152 осіб (143 – напередодні). Разом 5 730. Одужало – 863 осіб (плюс 63), померло – 146 (0 – за добу).

За минулу добу проведено 1 162 ПЛР-тести, з яких нових проб було 924. Зі свіжих проб – 115 пацієнтів. Загалом в роботу взяли 540 проб, залишок у холодильнику – 1 200.

В Україні Covid-19 виявлено у 889 осіб (664 за попередню добу). Загальна кількість 45 887 пацієнтів. Одужало – 20 053 (плюс 505), померло – 1 185 особи (плюс 12).

Читайте також: Чи треба брати дітей з окупованих територій на навчання в Україну

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина очолює антирейтинг з Covid-19 в Україні – 5 730 (детальніші показники вище), далі Київ – 5 242 осіб (плюс 104), Чернівецька – 4 894 (плюс 44), та Рівненська – 3 877 (плюс 93 осіб) області.

1 липня у Херсонській області коронавірус підтвердили лише в однієї особи.

Кількість медичних працівників в Україні, які захворіли на Covid-19, за останній тиждень зменшилась до 9,7%.

Зеленський – Верховна рада – Шмигаль. 52% українців не задоволені діяльністю президента Зеленського.

Роботою парламенту і уряду задоволені значно менше: лише 9% позитивно оцінили діяльність ВР (76% – негативно) і 8% діяльність Кабміну (71% – негативно).

Ще 9% висловили задоволеність діяльністю прем’єра Шмигаля. При цьому 56% – невдоволені його роботою, а 36% – не змогли оцінити.

53% опитаних в Україні вважають, що економічна криза восени цього відбутися через некомпетентність влади, 32% – через коронавірус.

Рейтинг партії «Слуга народу» впав до 29,3%.

Читайте також: Центру екстреної допомоги у Львові призначать нового очільника

Відставка Смолія. Президент Зеленський зареєстрував проєкт постанови про звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку .

Він провів консультації з керівництвом НБУ та учасниками фінансового ринку щодо кандидатури нового голови НБУ.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав постанову про звільнення Якова Смолія з посади Голови НБУ.

Європейський Союз прокоментував оголошення про відставку Смолія, заявивши про загрозу для підтримки реформ в Україні через можливий підрив незалежності Нацбанку.

Незалежність НБУ є загальною умовою Євросоюзу для надання 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги Україні.

Стали відомі три можливі кандидатури на посаду голови НБУ. Володимир Лавренчук – колишній голова правління «Райффайзен банку Аваль». Кирило Шевченко – чинний керівник державного Укргазбанку. Тимофій Милованов – міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Гончарука та президент Київської школи економіки.

Читайте також: Матч ліги націй Україна – Швейцарія зіграють на «Арені Львів»

Економіка України. Інвестори погіршили оцінку бізнес-клімату України до рівня 2015 року. Зокрема, індекс інвестиційної привабливості у першій половині 2020 року становив 2,51 бала з 5-ти можливих та продовжує перебувати у негативній площині. У попередньому періоді він становив – 2,95 бала.

Кількість українців, яких можна було назвати умовно заможними, на початку червня зменшилась до 12%, порівняно з кінцем квітня, коли таких було 20,5%, при цьому кожному десятому мешканцю не вистачає коштів навіть на їжу.

Освіта. Т.в.о міністра освіти Шкарлет почав роботу в МОН зі зміни на сайті новини про своє призначення. У новині прибрали частину, де зазначалося, що для призначення Шкарлета Кабмін створив у МОН додаткову посаду заступника.

Росія – Польща – Європарламент. Поблизу українського кордону РФ створила три міжвидових угруповання, які без додаткової мобілізації можуть проводити раптові наступальні дії на території України.

Українці, які прибувають на роботу у Польщу, проходять тестування за рахунок її державних коштів.

Злодії пограбували будівлю Європарламенту в Брюсселі, коли вона пустувала через коронавірус.

Читайте також: SkyUp скасував рейси зі Львова до Києва і Харкова

2 липня у світі зареєстрували більше 208 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. 1 липня у світі інфікованих цією хворобою було понад 196 тисяч. 26 червня – 194 тисячі нових випадків.

Відставка голови НБУ та рейтинги «Слуг народу», які впевнено повзуть донизу – головні теми дня, що минув. Все решта за планом. Бережіть себе, бо пошесть коронавірусу – це дуже страшно. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!