Чи об’єднаються «Охматдит» і Чорнобильська лікарня мають вирішити до кінця року

3127 0
Проєкт рішення про реорганізацію медзакладів скерували на доопрацювання.

Станом на сьогодні Львівська обласна рада зняла з розгляду питання про реорганізацію лікарні «Охматдит» шляхом її приєднання до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру. Про це під час дискусіх в межах проєкту «Реформи без ілюзій» в ефірі Tvoemisto.tv сказав в. о. керівника управління майном комунальної власності ЛОР Віктор Кусий.

Ще вчора проєкт рішення був оприлюднений на сайті ЛОР, сьогодні ж питання зняли.

«Рішення іде на доопрацювання. Ми готуємо медико-економічне обґрунтування реорганізації», – сказав Віктор Кусий.

Він також зазначив, що питання знову мають винести на розгляд та ухвалити відповідне рішення до кінця року.

Голова депутатської комісії ЛОР з питань охорони здоров’я Ігор Ковальчук підтвердив, що комісія планує розглянути оновлене рішення найближчим часом.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об'єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

Віктор Кусий також назвав такою, що не відповідає дійсності, інформацію про те, що усі реорганізації медзакладів на Львівщині мають на меті вивільнити приміщення для продажу.

«Якщо приміщення використовується за призначенням, то після реорганізації воно переходить до правонаступника. Коли ж приміщення безгосподарне, управління майном шукає йому господаря – орендатора. Лише в крайньому випадку ідеться про приватизацію», – говорить чиновник.

Нагадаємо, про плани щодо об’єднання двох дитячих лікарень, що перебувають на балансі ЛОР, керівниця департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак заявила ще у вересні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!