Чи справді у львівських лікарнях хворих із Covid-19 кладуть у коридорах

9404 0
Через збільшення хворих на Covid-19 у лікарні швидкої допомоги додаткові ліжка розгорнули у кабінетах, коридорах та актовій залі.
Фото: Тарас Данилюк

Фото: Тарас Данилюк

У соціальних мережах поширюють та жваво обговорюють фото, як у лікарнях Львова хворих на Covid-19 уже кладуть просто в коридорах. Йшлося про Львівську клінічну лікарню швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука.

Читайте також: Як у Львові терміново розгортають новий Сovid-корпус. Фоторепортаж

Проте, як відомо, і як уже писало Тvoemisto.tv, таке рішення прийняли ще на початку листопада. Там у вкрай стислі терміни – практично за 2 тижні – розгорнули додаткове відділення на 350 ліжок.

Додаткові місця облаштували в окремому корпусі, що на території лікарні. До цього двоповерхове приміщення 35 років орендував Львівський медичний коледж післядипломної освіти.

«Приміщення території в нас орендує медичний коледж. Готуючись до другої хвилі коронавірусу та збільшення кількості ковідних хворих прийняли рішення, що медичний коледж нам уступить два поверхи будівлі. І кабінети, і коридори, і актові зали ми переоблаштували на випадок масового поступлення хворих. Зараз саме такий час. Спочатку хворі зайняли палати, згодом, поступово людей стали класти в коридорах та актовому залі», – зазначили Тvoemisto.tv у лікарні.

Читайтке також: На Львівщині планують забезпечити додаткові 600 ліжкомісць в опорних Сovid-закладах

Додаткові ліжка у коледжі розгорнули ще у листопаді

Якщо ще на початку минулого тижня у лікарню госпіталізовували в межах 7-8 хворих за день, то тепер ця цифра сягає в межах 30 осіб. При тому, виписують за добу з лікарні 8-9 пацієнтів.

Усі приміщення медичного коледжу, як пояснили у лікарні швидкої допомоги, які переобладнали під ковідні, мають всі необхідні умови для надання допомоги – підключений кисень, відповідних персонал, цілодобовий нагляд медиків, а між ліжками ширми.

«Усі пацієнти, які лежать у лікарні та цьому приміщенні у середніх або важких станах. Частина з них кисневозалежні, потребують цілодобового медичного нагляду. Людям треба розуміти і вміти обирати цінніше – чи пацієнт буде лежати в ідеальних палатах, чи буде отримувати невідкладну потрібну медичну допомогу в тих умовах, які є сьогодні», – кажуть у лікарні.

Читайте також: Їм потрібен кисень. Майже усі госпіталізовані в інфекційній лікарні кисневозалежні 

Загалом, станом на сьогодні, лікарня швидкої медичної допомоги зайнята на 50%. У лікарні не перестають наголошувати, аби хворі при перших симптомах зверталися до сімейних лікарів та не займалися самолікуванням. Тоді важких хворих у лікарнях буде менше. 

До слова, Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров'я заповнені хворими із коронавірусом та підозрою на нього уже на 94%. Через це в області планують облаштувати 600 додаткових ліжок в опорних Covid-лікарнях, а місто уже розгортає 366 ліжок на базі поліклінічних відділень. Облаштовувати ліжка у поліклініках почнуть з четверга. Ці роботи триватимуть до двох тижнів. За словами мера, резерву ліжкомісць, які сьогодні вільні для прийому хворих із коронавірусом, за нинішньої динаміки захворюваності вистачить лише на два тижні. Через це у Львові із 19 до 28 березня запроваджують посилений карантин.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!